(VIDEO) Sećanje na gol karijere Dejana Savićevića: Lob udarac u finalu LŠ protiv Krojfove Barse!

Autor:

Sport

18.05.2020

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan 1994. godine Dejan Savićević je postigao fantastičan pogodak u pobedi svog Milana nad Barselonom u finalu Lige šampiona.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Dejan Savićević

"Rosoneri" su Katalonce savladali sa ubedljivih 4:0 na stadionu u Atini.

Tadašnji jugoslovenski reprezentativac je na sjajan način lobovao Andonija Zubizaretu i tako najavio potop Blaugrane, koja je u meč ušla kao veliki favorit.

Inače, ovaj pogodak je "Frans fudbal" proglasio za 14. najlepši u istoriji elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Sa klupe ju je predvodio legendarni Johan Krojf, a na terenu su, između ostalih, bili Romario, Gvardiola, Roman, Rajkard, Stoičkov.

- Dok je lopta odskakala, video sam da je Zubizareta malo izašao sa gol linije i odlučio sam da šutiram. Tokom karijere nisam bio poznat po tome da često biram lob udarac. Više je po tome bio prepoznatljiv Robert Prosinečki. Međutim, u toj situaciji sam pokušao da budem precizan, šutirao sam lako i čim je lopta krenula ka golu, počeo sam da se radujem jer sam video da ulazi u gol - rekao je Dejan Savićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading