Kjelini: Ramos najbolji defanzivac sveta, povreda Salaha remek delo!

Autor:

Sport

16.05.2020

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štoper Juventusa Đorđo Kjelini u centu je pažnje medija ovih dana zbog objavljivanja autobiografije u kojoj je podelio svoje mišljenje o brojnim zvezdama svetskog fudbala. “Na tapetu” se našao i temperamtentni kapiten Real Madrida i španske reprezentacije Serhio Ramos.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Ramos

Kjelini je nazvao Ramosa “najboljim defanzivcem sveta”, zbog “đavolske želje da Real Madrid pobedi”, a posebno se dotakao finala Lige šampiona 2018. godine u kojem je posle duela sa Špancem teren morao da napusti Mohamed Salah. Na taj način su “Redsi” bili u velikoj meri hendikepirani u najbitnijoj utakmici sezone.

- Ljudi kažu da zbog Ramosovih grešaka Real primi desetak golova više svake sezone – da ja skrivim dva ili tri, više ne bih mogao da živim. Ipak, on je tehnički toliko dobar da bi mogao da igra napadača. Osim toga, ima dve karakteristike koje niko drugi nema - napisao je Kjelini u svojoj autobiografiji “Ja, Đorđo”.

- Prva je da zna kako da bude odlučan u najbitnijim trenucima. Interveniše neverovatno, u situacijama u kojima može da se povredi – njega nije briga. On ima ‘đavolsku lukavost’ i želju za pobedom u tim trenucima. Tu mislim i na situaciju u kojoj se Salah povredio. Serhio kaže da nije želeo da ga povredi, ali znao je dobro šta se dešava u devet od deset slučajeva kada to uradite. Bilo je to njegovo remek-delo. Drugi kvalitet je sila koju njegovo prisustvo donosi. Bez njega bi Marselo, Varan i Dani Karvahal bili kao neki klinci iz omladinskog tima. Kada su bez njega, Madriđani su bez cele odbrane - dodao je sjajni defanzivac.

Kjelini je član “Stare dame” od 2005. godine, kada je u torinski tim došao iz Fiorentine, a prethodno je igrao za Livorno. Za reprezentaciju Italije odigrao je 104 utakmice i postigao osam golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading