Revolucionarni predlog: Ograničiti kupovinu Partizanu i Zvezdi!

Autor:

Sport

17.05.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni fudbalski stručnjak Milorad Kosanović trenutno je bez angažmana posle odlaska iz Radničkog iz Niša, ali i dalje pomno prati sva dešavanja u Superligi.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Ono što je poslednjh dana izbilo u prvi plan jeste proširenje lige na 20 klubova, a Kosanović je jedan od onih koji smatraju da Srbija nema dovoljno kvalitetnih ekipa za tako glomaznu ligu.

S tim u vezi, Kosanović je u razgovoru za ''Žurnal'' provukao i jedan predlog, da se Partizanu i Zvezdi ograniči kupovina.


- Radi se o svojevrsnom kompromisu klubova, udovoljavanju najslabije plasiranim da bez kvalifikacija ostanu u visokom rangu. Nisu, pritom, vodili računa o najbitnijem, kvalitetu takmičenja.

- Srbija nema respektabilnih 16 klubova, već jedva deset. Umesto tu da sabiju kvalitet, Zvezdi i Partizanu ograniče kupovinu talentovanih dečaka – poklekli su pred ustupcima - istakao je Kosanović.


On smatra da će se već posle desetak kola liga praktično podeliti na one koji se bore za opstanak i one u vrhu tabele

- Crvena zvezda i Partizan za prvo mesto u drugom i to je to... A, bez kvalitetne lige nema ni fudbala ozbiljnog. Otud je i nejasan motiv za preglomazno takmičenje, s druge strane, valjda su dobro razmislili pre nego obnarodovali predloge. Videćemo... Preživeli smo i veće gluposti poput doigravanja i podele bodova, hoćemo i 20 klubova... - naglasio je Kosanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading