Borusiji prijala korona, Dortmund isprašio Šalke, Grujina Hertta uništila Hofenhajm, VAR spasao bod Lajpcigu!

Autor:

Sport

16.05.2020

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Šalke 4:0 u 26. kolu Bundeslige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dvostruki strelac... Paolo Gerero

Elitni fudbal vratio se posle dvomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa i to u Nemačkoj koja je prva odlučila da otvori vrata stadiona.

U derbiju Rura, na papiru najzanimljivijem meču ovog kola, na terenu je postojala samo jedna ekipa – ekipa Borusije Dortmunda.

Golove za BVB postigli su Haland u 29, Gerero u 45. i 63, odnosno Azar u 48. minutu.

Očekivano utakmica je otvorena u nešto sporijem ritmu, fudbaleri su bili prilično oprezni u duelima i generalno nismo gledali "onaj stari" fudbal.

Ipak, igrači su se ubrzo oslobodili početne treme i golovi su krenuli da padaju kao na traci i to u mrežu Šalkea.

Azar je u 29. minutu poslao odličnu loptu ka Halandu, a talentovani Norvežanin je samo postavio stopalo i skrenuo loptu iza leđa Šuberta.

Ovo je ujedno bio i prvi gol u ligama petice posle dvomesečne pauze zbog koronavirusa.

Dortmund je do poluvremena postigao još jedan gol. Brandt je asistirao, a Gerero snažnim udarcem u donji levi ugao pogodio za 2:0.

Na startu drugog poluvremena rešeno je pitanje pobednika. Brandt je ponovo poslao loptu, a ovoga puta je Azar bio strelac.

Do kraja videli smo još jedan gol i to opet u režiji levog beka. Gerero je odigrao lep dupli pas sa Halandom i spoljnim delom kopačke uvećao na 4:0.

Do kraja nismo videli više golova i Dortmund je zasluženo došao do tri boda. Srpski fudbaler Matija Nastasić odigrao je svih devedeset minuta za goste iz Gelzenkirhena.

Dortmund je drugi na tabeli sa 54 boda, dok je Šalke osmi sa 37.

U narednom kolu Dortmund gostuje Volfsburgu, dok Šalke dočekuje Augsburg.

U ostalim mečevima Lajpcig je kiksirao na svom terenu pošto je odigrao samo 1:1 sa Frajburgom.

Gosti su uputili samo jedan udarac u okvir gola, bio je to pogodak Guidea posle ubacivanja Grifoa iz kornera sa leve strane u 34. minutu. Terenska nadmoć domaćih napokon se valorizovala u 77. minutu – Kampl je centrirao, a Jusuf Poulsen je odlično skočio i glavom sproveo loptu u mrežu.

U 93. minutu Frajburg je postigao pobednosnosni gol, barem tako se činilo dok posle konsultovanja sa VAR tehnologijom pogodak nije poništen zbog ofsajda. Lajpcig je šutirao 24 puta ka golu rivala, držao je loptu u nogama dve trećine vremena, ali nije došao do trijumfa.



Hofenhajm je bio u lošoj formi i pre prekida sezone, a u tom stilu i nastavljaju, pošto je Herta kao gost slavila sa 3:0. U 58. minutu Akpoguma je dao autogol kada je nespretno podmetnuo nogu i skrenuo loptu u svoj gol, da bi dva minuta kasnije Vedad Ibišević glavom duplirao prednost posle centaršuta Mitelštata sa leve strane.

Treći gol za Berlince postigao je Kunja u 74. minutu, kada je posle solo prodora po levoj strani iz vrlo teškog ugla zatresao mrežu. Srpski fudbaler Marko Grujić za pobednički tim odigrao je ceo meč.

Pobedu je u završnici upisao i Volfsburg koji je savladao Augsburg u gostima sa 2:1‚ dok su Fortuna i Padeborn u derbiju začelja odigrali bez golova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading