Novi skandal u Španiji: Hapšenja zbog nameštanja utakmica, u "priči" sedam fudbalera Viljareala i kapiten Hetafea!

Autor:

Sport

15.05.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi skandal u Španiji zbog nameštanja utakmica! Kako prenose mediji privedeno je nekoliko lica, bivših fudbalera i funkcionera, za koje se sumnja da su učestvovali u režiji barem tri utakmice najvišeg ranga i druge lige.

Policija i tušilaštvo su došli do saznanja da je sedmorici igrača Viljareala ponuđeno 1,8 miliona evra da izgube poslednju takmicu u sezoni 2018/19 od Hetafea, čiji je napadač i kapiten Horhe Molina, kako je utvrđeno, bio upoznat sa isplatom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Viljareala

List "Cadena Cope" јe u poslednjem izdanju objavio transkript razgovora koji su vodili bivši fudbaleri Karlos Aranda i Fransisko "Pako" Esteban, preko kojih je išao dogovor. 

Kontaktirali su i napadača Hetafea Horhea Molinu, koji je oštro negirao navode.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Horhe Molina u duelu sa Ivanom Rakitićem (desno)

Pomenuta utakmica јe završena rezultatom 2:2, Hetafe je tako ostao bez četvrte pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je na kraju otišla Valensija koja je savladala Valjadolid 2:0, u još jednom meču koji je pod sumnjom.

RepublikaFoto: twitter.com/GetafeCF
Detalj sa utakmice Hetafe - Valensija

Predmet istrage su i utakmice Valensiјe pred kraj iste sezone, pobede protiv Ueske i Valjadolida, kao i meč Betisa i Ueske, koji je pod sumnjom zbog velikih uplata na pobedu domaćeg tima.

Pre godinu dana uhapšeno je 11 osoba zbog navodnog nameštanja utakmica u Španiјi, uključuјući i predsednika Ueske.

Pod istragom je i pobeda Himnastika od 1:0 protiv Ueske u okviru Segunde u sezoni 2017/18, kada јe Ueska već obezbedila plasman u najviši rang takmičenja.

Među osumnjičenima za nečasne radnje je i bivši reprezentativac Španiјe i nekadašnji igrač Real Madrida Raul Bravo, kao i Borha Fernandez, kome je poslednji meč u karijeri bio upravo jedan od onih koji su predmet sitrage, Valensija - Valjadolid. 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/PTV Córdoba
Raul Bravo

Uhapšen je i Karlos Aranda, izdanak Real Madrida i Inigo Lopez Montana, igrač Deportiva La Korunje, a ranije Ueske. 

Agustin Lasaosa, predsednik Ueske i Huan Karlos Galindo Lanuza, šef medicinske službe istog kluba, takođe su privedeni na ispitivanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading