(VIDEO) Ispovest hrvatskog redara sa Maksimira 1990: To je bio dan u kojem je milicija čuvala Zvezdine navijače i tukla Hrvate!

Autor:

Sport

15.05.2020

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jure Ravić, danas je fudbalski menadžer, a pre 30 godina na utakmici između Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru bio je redar, zadužen za bezbednost.

RepublikaFoto: youtube.com/Albert Veli
Detalj sa nikad odigrane utakmice na Maksimiru

On je otkrio neke detalje sa tog meča, koji nije ni odigran usled haosa, koje nismo znali.

- Ja sam onaj redar u beloj košulji. Svake se godine na taj datum gledam na televizijskim snimcima, tako je bilo i ovaj put, na 30-godišnjicu. Odmah nakon što je Boban udario milicajca - prisetio se u razgovoru za "Sportske novosti".

RepublikaFoto: Emil Vasa

 Seća se i reči koje je uputio Robertu Prosinečkom...

- Pazio sam na igrače obe ekipe koliko sam mogao. Kad je počela tuča, Arkan je naredio da igrači Zvezde odu u tunel, pa u svlačionicu. Video sam da je Arkan naoružan, da ima pištolj ispod sakoa. Igrači Zvezde su bili u strahu, Dragan Piksi Stojković se tresao, a ja sam prišao Robertu Prosinečkom i rekao mu: 'Ne boj se, ti si naš, tebi neće nitko ništa!' I on je bio uplašen - istakao je i dodao:

- To je bio dan u kojem je milicija čuvala Zvezdine navijače i tukla Hrvate. I ja spadam među one koji smatraju da je zapravo već tada na neki način počeo rat - zaključio je Jure Ravić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading