(VIDEO) Da li je ovo najbolji volej svih vremena? Zidan je mogao da ispadne gubitnik ali sve se odigralo perfektno

Autor:

Sport

15.05.2020

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno 18 godina prošlo je od finala Lige šampiona u kojem je Real Madrid pobedio Bajer Leverkuzen sa 2:1.

RepublikaFoto: youtube.com/uefa
ZInedin Zidan

Santjago Solari dodao je loptu na levoj strani terena. Roberto Karlos je uz liniju već pretrčao Mađara Sebešena. Nije ni pogledao prema kaznenom prostoru, već je napamet poslao u sredinu. Tamo ju je dočekao Zinedin Zidan a ostalo je istorija.

Njegova prva sezona nije obećavala. Zidan je igrao jako dobro, ali Real je u ligi bio neuverljiv i tek je u foto-finišu dohvatio treće mesto i plasman u Ligu šampiona. U Evropi je, s druge strane, bio mnogo bolji. Lagan žreb u grupama omogućio mu je miran ulazak u četvrtfinale. Tamo je prošao Bajern iz MInhena, a polufinale je donelo prvi El Klasico u nokaut-fazi Lige šampiona. Zidan i MekManaman su već u prvom duelu doneli pobedu od 0:2 na Kamp Nou, koju su rutinski odbranili.


U finale su ušli kao veliki favoriti protiv Bajer Leverkuzena, kojem je to bilo prvo i zasad jedino finale najelitnijeg klupskog takmičenja na svetu.

Raul je već u osmom minutu postigao prvi gol, ali je Lusio nakon pet minuta doneo izjednačenje. Klackalica od utakmice trajala je sve do kraja prvog dela kada se dogodio trenutak koji će obeležiti svetsku fudbalsku istoriju. Zidan je pogodio volej, doneo Realu novu Ligu šampiona i svim kritičarima začepio usta za sva vremena.

Sva lepota tog gola je u savršeno izvedenoj i tempiranoj tehnici, jer je mehanika tog udarca toliko zahtevna da bi i najmanje odstupanje od savršenstva rezultovalo groznim udarcem.

Zidanov saigrač MekManaman kaže da niko osim njega ne bi šutirao u toj situaciji:

 - Morate imati neverovatno samopouzdanje da to uopšte probate. Drugi igrači bi primili loptu, jer ovo je bilo riskantno. Ako promašiš loptu, što je jako jednostavno, možeš da ispadneš budala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading