Trener Rajo Valjekana ljut na predsednika La Lige zbog brzog povratka: Rizik od 0 posto je nemoguć!

Autor:

Sport

15.05.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Rajo Valjekana Pako Hemez jedan je od onih koji smatraju kako se pravi greška time što se fudbal u Španiji vraća tako brzo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pako Hemez

Španski klubovi počeli su sa treninzima prošle nedelje a predviđa se kako bi se La Liga i Segunda mogle nastaviti početkom juna.

Ipak, kod nekih trenera još uvek postoji strah od virusa i smatraju kako je prerano da se fudbal vrati.

Hemez nije saglasan s većinom stvari koje je u poslednje vreme rekao prvi čovek La Lige Havijer Tebas. Jedna od tih stvari je da je rizik da će se igrači zaraziti nakon povratka šampionata 0 posto.

 - Ako je Tebas toliko siguran u to, neka potpiše dokument za slučaj da nešto dogodi. Ali, on nikada neće potpisati takav dokument jer je svestan da rizik od nula posto ne postoji - kazao je Hemez u emisiji "El Partidazo show" i dodao:

 - Još uvek nemamo kontrolu nad pandemijom. Boli me kad kažu da smo privilegovani. Ja sam prošao test i zdrav sam, ali možda sam već sada zaražen. Ne želim da se testiram svaka četiri dana a da neko neko nema mogućnost to da uradi nijednom. Želim da treniram i odem kući.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 - Svi želimo da počnemo sezonu, ali mislim da idemo u pogrešnom smeru. Ono što Tebas govori je prerano po mom mišljenju. Ne trebamo se zaletati. Postoje za sada korektne odluke, ali i one koje trebaju da budu unapređene - završava trener Valjekana.

Kada je u pitanju španski fudbal, bilo je predloga da će igrači, kada sezona počne, morati nedeljama da budu u karantinu, odvojeni od porodica i prijatelja, kako se virus ne bi širio. Takođe postoji i opcija da će svi igrači i treneri biti testirani po više od jednom nedeljno.

Logično je da postoje ljudi koji nisu saglasni sa takvim idejama i videće se da li će to doneti neke promene. Valjekano se pre prekida prvenstva u španskoj Segundi nalazio na 11. poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading