Igraču Barselone nije jasno: Brinemo se, treba nam više treninga

Autor:

Sport

11.05.2020

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više evropskih fudbalskih klubova nastavilo je sa treninzima uoči planiranog završetka sezone, među njima i Barselona. Zasad se trenira u malim grupama i čeka potvrda o datumu nastavka La Lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žerar PIke

- Igrači su jako dobro informisani o celom protokolu, klub nam ga je objasnio. Počeli smo sa treninzima i dobro se osećamo, ali bolje je kad treniramo zajedno. Predostrožnost je dobrodošla, svi trebaju da znaju protokol i doslovno ga slede. Budu li svi obraćali pažnju na to, sve će biti dobro - rekao je Žerar Pike u programu Movistara.

Treninzi jesu počeli, ali daleko je to od prethodnog stanja. Dokaz tome je i Pikeov odnos sa Mesijem.

- Nisam imao kontakta sa Mesijem na terenu, samo smo popričali telefonski. Nisam ga ni video da trenira, tek smo se sreli na parkiralištu. Svi fudbaleri treniraju na drugim terenima, ja sam u grupi sa Serhijem Robertom i Busketsom. Razdvojeni smo - rekao je.

Prema nekim tvrdnjama, prvenstvo bi trebalo da se nastavi 12. juna. Za stopera Barselone to je prerano.

- Mi igrači se brinemo i ne želimo da se nastavak prvenstva požuruje. Dugo smo vremena mirovali, nismo mogli da igramo ni prijateljske utakmice. Mislim da bi moral dai imaju u vidu da budemo dobro pripremljeni kako bi utakmice bile dobre. Još koji dan treninga više ne bi bio loš.

Kako će biti boriti se za naslov bez navijača?

- Ne volimo da igramo bez publike, ali tako je kako je. Ili ćemo sad završiti prvenstvo, a to bi bilo ružno iako smo vodeći. Nadamo se da ćemo osvojiti naslov. Teško je razmišljati o tome hoće li moći da bude proslave, nadamo se da ćemo biti u drugačijoj situaciji i proslaviti kako treba.

- Ako mogu da izbegnu ili smanje okupljanja, tim bolje. Ali teško je ostati koncentrisan tako dugo vremena i bilo bi dobro da se mere mogu čim više popuštati - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading