Navijač ste Intera? Znamo da biste voleli da zaboravite šta se desilo na današnji dan pre 19 godina

Autor:

Sport

11.05.2020

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan 2001. godine odigran je jedan od najčuvenijih milanskih derbija.

RepublikaFoto: youtube.com/ dedy viva
Đani Komandini

Milan je pobedio Inter sa 6:0 i to je ujedno najveći trijumf jedne ekipe u čuvenom italijanskom derbiju.

Nakon samo tri minute Komandini je postigao vodeći gol za Milan, a ubrzo je postigao novi gol. Jedan gol postigao je Serhinjo, koji je imao čak tri asistencije te večeri. Giunti i Ševčenko takođe su bili strelci. Ukrajinac je postigao dva gola.

Sebastijan Frej, legendarni golman, verovatno nikada neće moći da zaboravi tu po Inter katastrofalnu noć.

Upravo je on kasnije izjavio da su se u Interu svi osećali "paralizovano" naspram Milana, koji je bio "opsednut pobjedom" u derbiju. Utakmicu je sudio legendarni Pjerluiđi Kollina, a derbi pratilo 78.000 gledatelja.

Inter je igrao u sastavu: Frej, Ferari, Blan, Šimić, Gresko, Farinos, Di Bjađo, Dalmat, Zaneti, Vijeri, Rekoba. Trener: Marko Tardeli.

Milan: Rosi, Maldini, Roke Žunior, Kostakurta, Helved, Giunti, Kaladze, Serhinjo, Gatuso, Komandini, Ševčenko. Trener: Mauro Tasoti.

Milanu ta pobeda nije puno pomogla jer je na kraju završio tek na šestom mestu, a Inter je bio peti. U Ligu šampiona su prethodno išli prvak Roma, Juventus, Lacio i Parma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading