Moj je život Švajcarska: Srbin sanja o dresu Zvezde, a najplaćeniji je igrač u zemlji podno Alpa!

Autor:

Sport

11.05.2020

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović verovatno će dva puta razmisliti da li želi da pređe u Crvenu zvezdu ovog leta, a u prilog ostanka u Švajcarsku ide mu činjenica da je tamo najplaćeniji igrač u ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Zdravko Kuzmanović

Švajcarski list "Blik" doneo je podatke o zaradama fudbalera u njihovoj ligi, a mnogi su se iznenadili kada su primetili da one i nisu "na evropskom nivou" iako švajcarski timovi svake godine igraju neko takmičenje, bilo da su to Liga šampiona ili Liga Evrope.

Još veće iznenađenje po sve jeste i podatak da je najplaćeniji igrač u državi Srbin, Zdravko Kuzmanović, dugogodišnja želja Crvene zvezde.

Kada je 2015. dolazio iz Intera, Bazel je morao da se "isprsi" i ponudi mu ozbiljan ugovor pa je tako na sto pred vezistu stavljena ponuda od 1.000.000 po sezoni.

Naravno da je prihvatio, ali se Bazel nije ovajdio od toga. Kuzmanovića su mučile povrede, uglavnom Ahilove tetive pa je propuštao gotovo najveći deo svake sezone u prethodnih pet godina.

Tome u prilog ide i činjenica da je od 2015. pa do danas odigrao ukupno nešto više od 50 utakmica, a ove sezone zabeležio je tri nastupa (ukupno 35 minuta na terenu) u dresu Bazela.

Iza njega je još jedan Srbin koji već dugi niz godina brani boje Jang Bojsa, Miralem Sulejmani, koji takođe može da zaradi 1.000.000, ali samo u slučaju da ispuni sve bonuse.

Isti je slučaj i sa prvom zvezdom ekipe iz Berna, Giljermeo Oroom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miralem Sulejmani

Dakle, izgleda da je Švajcarska obećana zemlja za naše reprezentativce pa je pitanje da li će Kuzmanović prihvatiti poziv da dođe na Marakanu, o čemu se govori već nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading