Ustaše srama nemaju: Navijači Dinama hteli da ubiju legendu Crvene zvezde!

Autor:

Sport

10.05.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neredi na stadionu "Maksimir" na meču između domaćeg Dinama Zagreba i Crvene zvezde 1990. godine i dan danas su ostali u ružnom sećanju. Cela priča i upad popularnih "Bed Blu Bojsa" na teren krije i jednu strašnu priča koja je otkrivena danas, 30 godina kasnije.

Bed Blu Bojsi

Taj duel obeležio je Zvonimir Boban, kada je napao policajca Refika Ahmetovića prilikom upada domaćih navijača na teren. Sam Ahmetovič otkrio je da je cilj navijača bio da ubiju Dragana Stojkovića Piksija.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Stojković Piksi
- Mogao sam ga ubiti. Napao me na radnom mestu. Kuže ga je spasio jer ga je odvukao od mene. Mi smo hteli da smirimo situaciju, a Boban je pozivao Bed Blu Bojse na teren. To je bilo režirano. Imao sam napunjen pištolj i kolege su me nagovarale da pucam, ali nisam hteo. Da se utakmica nastavila, bilo bi mrtvih. Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih što ih je nateralo na divljanje, čuli smo sledeće: "Imali smo dogovor ubiti Piksija!" Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promene vlasti, promenile su se i policijske uprave pa nitko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji - rekao je Ahmetović, a preneo je Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading