Svetla i mračna strana Zinedina Zidana!

Autor:

Sport

08.05.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Real Madrida Zinedin Zidan uvek je plenio skromnošću, a takav je bio i kao igrač.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zinedin Zidan

Nekadašnji holandski golman Edvin van der Sar je delio svlačionicu sa Zidanom, a posebno je istakao ogromnu razliku između Francuza i svih ostalih igrača tadašnjeg Juventusa.

- Nije bio mnogo pričljiv. Bilo je teško jer u to vreme nije mnogo pričao engleski, znao je samo francuski i italijanski. Ali način na koji je igrao na terenu bio je dovoljan da zadobije poštovanje svih nas. Jednog dana došao je na trening  Fijatom, nosio je farmerke, belu košulju i Adidas patike. Bilo je potpuno drugačije od onoga što smo videli od ostalih igrača, koji su se pojavili sa Ferariju, "Dolče i Gabanom", Versaćeom...- rekao je Van der Sar i dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edvin van der Sar

- Naravno, Zinedin je imao i svoju tamnu stranu i to se videlo kada je dobio crveni karton u finalu Svetskog prvenstva protiv Italije. Bio je vrlo mekan na lopti, ali bez nje nije bio tako elegantan- rekao je slavni Holanđanin.

Francuz je pet sezona nosio crno-beli dres kluba iz Torina pre nego što se preselio u madridski Real u kome je završio karijeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading