Holandskim navijačima zabranjen odlazak na stadion sve dok se ne pronađe vakcina protiv korone

Autor:

Sport

07.05.2020

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači holandskih klubova neće moći da se vrate na stadione sve dok se ne pronađe vakcina protiv koronavirusa, upozorio je tamošnji ministar zdravlja i sporta Ig de Jong.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Ajaksa

On je poslao pismo poslanicima u holandskom parlamentu sa jasnom porukom da u narednom periodu neće biti nikakvih masovnih okupljanja, a to važi i za fudbalske utakmice dok se ne pronađe lek za koronu.

De Jong je u pismu izrazio uverenje da vakcina neće biti pronađena do sledeće godine, što znači da holandski navijači mogu da zaborave na odlazak na stadione i utakmice barem do Nove godine, ako ne i duže.

Taj stav je razbesneo rukovodstvo Fudbalskog saveza Holandije.

- Iznenađeni smo ovakvim stavom države. Značajan deo za život naših klubova dolazi upravo od prodaje ulaznica. Plašimo se i same pomisli igranja utakmica bez publike. Bio bi to težak udarac za fudbalsku industriju u Hoalndiji koja je uzdrmana - saopštili su iz tamošnjeg FS-a.

Holanđani su nedavno prekunili sezonu 2019/20, proglasili tabelu u trenutku završetka, ali ne i šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading