Kraj sezone u Rusiji po meri Grofa

Autor:

Sport

07.05.2020

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Zenit biće proglašen prvakom Rusije, a uz njega direktno u Ligu šampiona ide drugoplasirana Lokomotiva

RepublikaFoto: Starsport
Miodrag Božović

Nakon Lige 1 u Francuskoj i najjačeg fudbalskog prvenstva u Holandiji, odluci o prevremenom završetku sezone blizu su i u Rusiji. Ruska Premijer liga će konačnu odluku doneti 15. maja.

Tradicionalno najbolje obavešteni “Sport ekspres” već je proglasio kraj nadmetanja u sezoni 2020/2021. Kako saznaje moskovski list, velika je verovatnoća da će 15. maja Izvršni odbor Fudbalskog saveza Rusije (RFU), uzimajući u obzir mišljenje većine klubova, doneti odluku od prevremenom okončanju šampionata. Tačnije ostvariće se pesimistički scenario generalnog sekretara RFU, Aleksandra Alajeva.

- Ako situacija ne dopusti nastavak prvenstva, zadržaćemo sadašnju tabelu kao zvaničnu, ali bez ispadanja dve poslednje ekipe u FNL. Na taj način u narednoj sezoni će ruska Premijer liga brojati 18 klubova, ako Rotor i Himki potvrde licencu, oni će kao najbolje ekipe iz drugog ranga biti promovisane u RPL - kazao je Alajev u ranijem intervjuu.

Na taj način prestaće i glavobolje stručnog štaba u Krilima Sovjetov, na čelu sa Miodragom-Grofom Božovićem, pošto je klubu iz Samare pretila grčevita borba jer je proglašenje pandemije i prekid prvenstva dočekao na pretposlednoj poziciji.

Lider Zenit biće proglašen prvakom Rusije, a uz njega direktno u Ligu šampiona ide drugoplasirana Lokomotiva. Krasnodar će kao trećeplasirani u kvalifikacije za LŠ, a Rostov će direktno u Ligu Evrope, a CSKA i Dinamo u kvalifikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading