Stefan Mitrović, kapiten Strazbura za REPUBLIKA.RS: Razočaran sam zbog prekida lige, ostaje žal za LE - Srbija ima kvalitet za EVRO!

Autor:

Sport

07.05.2020

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Mitrović, kapiten Strazbura i reprezentativac Srbije u intervjuu za portal Republika.rs govorio je o životu u Francuskoj koja je jedna od najteže pogođenih zemalja u svetu koronavirusom. Takođe, izneo je svoje mišljenje o prekidu Lige 1, baražu za Evropsko prvenstvo koje čeka našu reprezentaciju, ali i otkrio nam je i dalje planove u karijeri.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Mitrović u dresu reprezentacije Srbije

* Francuska je jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom. Kakve su mere uvedene u poređenju sa Srbijom?

- Francuska je baš teško pogođena ovim virusom, a pogotovo ovaj deo Francuske gde smo mi najugroženiji, mere koje su uvedene ovde su dosta rigoroznije nego u Srbiji. Već sedam nedelja traje totalni karantin koji bi trebao da se završi 11. maja i posle toga se svi nadaju da će se život vraćati postepeno u normalu.

* Možeš li da nam opišeš kako izgleda jedan tvoj dan u ovako zatvorenoj državi?

- Imam dosta vremena za neke druge stvari za koje ranije nisam imao zbog zahtevnog fudbalskog rasporeda, provodim mnogo više vremena sa decom što mi baš prija, i uz svakodnevne treninge koji su sad najbitniji da bi ostali u dobrom fizičkom stanju, dani mi relativno brzo prolaze. Međutim, treninzi i fudbal mi baš nedostaju i nadam se da ćemo uskoro moći da se vratimo starim obavezama.

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/stefan_mitrovic

* Liga 1 kao elitni rang francuskog fudbala je prekinuta. Završili ste kao deseti na tabeli. Kako si zadovoljan učinkom kluba čiji si kapiten i svojim nastupima?

- Kao prvo vrlo sam razočaran zbog prekida lige i zbog odluke Vlade Francuske, odlučili su se da je zdravlje najbitnije i jeste naravno, međutim mislim da su postojali uslovi, da uz dobru organizaciju i sistem nastavimo takmičenje!

- Što se tiče samog kluba i mene lično, veoma sam zadovoljan ovom sezonom. Jedina mrlja je što nismo uspeli da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope, ali klub svake godine napreduje i raste u svakom pogledu što je cilj svih u klubu. Ostaje žal što se liga nije nastavila, jer smo imali dobar raspored utakmica, da napravimo još bolji rezultat... Kao lider i kapiten ekipe, svojim igrama sam pomogao da dođemo do ciljeva koje smo zacrtali ove sezone i nadam se da će i u budućnosti biti tako!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefan Mitrović u duelu sa Nejmarom

* Kakve su sada instrukcije ljudi iz kluba, imate li slobodno?

- Moj klub se odlučio za drugačiji plan od većine klubova u Francuskoj. Ovih dana smo svi igrači i stručni štab radili test na koronu i posle 11. maja počinjemo sa treninzima, u skladu sa svim propisima sanitarne organizacije do kraja meseca. Tek posle toga odlazimo na odmor i planiran je početak priprema prve nedelje jula! Dosta klubova je raspustilo odmah igrače, međutim ti klubovi će imati dosta duži pripremni period koji će trajati 8-9 nedelja, što je duže nego u normalnim uslovima!

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/stefan_mitrovic
Stefan i Kristina Mitrović

* Kada govorimo o reprezentaciji Srbije, očekuje nas baraž za EVRO. Nadaš li se plasmanu i smatraš li da imamo plan da zaustavimo Holanda pre svega?

- Naravno da se nadam plasmanu, mislim da naš narod treba da veruje u kvalitete naše reprezentacije, treba da napravimo pozitivnu atmosferu oko nacionalnog tima. To nam najviše fali, i da se u takvoj atmosferi najbolje spremimo za te utakmice, da damo i uradimo sve što je do nas u pripremi tih utakmica, a onda ni rezultat neće izostati, to sam siguran! Što se tiče Holanda, neverovatan igrač koji je bio u strašnoj formi pre prekida lige zbog virusa, ali ne treba se fokusirati samo na njega. Norveška ima još odličnih igrača pored njega, fudbal je kolektivni sport i ako je daleko najbolji igrač njihove reprezentacije neće moći ništa bez pomoći svojih saigrača.

RepublikaFoto: Starsport
15 utakmica odigrao je iskusni 29-godišnji štoper u dresu "orlova"

* Za kraj, kakvi su ti planovi u vezi dalje karijere?

- Što se tiče planova za budućnost, imam još dve godine ugovora sa Strazburom, fizički se osećam izvanredno zbog čega sam u februaru odbio ponudu koju sam imao iz Kine. Imam još ciljeva koje želim da ispunim u Evropi, uživam u svakoj utakmici na top nivou, i nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama u klubu i tako zaslužiti poziv u reprezentaciju za naredna okupljanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading