Kralj pozajmica okončao karijeru u 35. godini

Autor:

Sport

06.05.2020

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj pozajmica - da ta titula zvanično postoji, u italijanskom fudbalu bi je gotovo sigurno poneo Alesandro Matri. Napadač koji je čitavu svoju karijeru poklonio Seriji A, rešio je da okači kopačke o klin i u 35. godini stavi tačku na sasvim solidnu karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alesandro Matri

Fudbaler Breše, koji je na “Mario Rigamonti“ stigao u januaru, u intervjuu za italijanski Sky Sport otkrio je zbog čega se odlučio na ovaj korak.

 - Ostvario sam svoje snove. Kada sam počinjao, nisam misliio da ću imati karijeru koju sam imao i da ću osvojiti tri Skudeta. Ne mogu da se žalim kako je sve prošlo, ali sada sam na kraju puta. Do ove odluke sam došao nakon što sam sagledao poslednjih šest meseci u Breši - priznaje Matri.

Matri iza sebe ima prilično slabu polusezonu. Upisao je osam nastupa – tek 82 minuta ukupno – i nijednom nije tresao mrežu.

 - Izgubio sam podsticaj i nisam se osećao dobro na terenu. Nije u mom karakteru da ostanem u klubu kome ne mogu da doprinesem ono što je potrebno. Nakon što se pozajmica završila, nisam dobio previše ponuda, a one koje su stigle nisu bile ubedljive. Izabrao sam da ne pravim budalu od sebe. Nedostajaće mi život fudbalera, ali jedino velika ponuda može ponovo da me pokrene.

Italijan je karijeru počeo u Milanu i već tada je krenuo sa pozajmicama, koje će mu kasnije obeležiti karijeru. Nastupi u Pratu, Lumecaneu i Riminiju obezbedili su mu angažman u Kaljariju, gde je za četiri sezone postigao 36 golova u Seriji A, nakon čega je usledio transfer karijere u Juventus. Sa Starom damom je prigrlio tri Skudeta, dva Superkupa i jedan Kup Italije. U tom periodu upisao je i sedam nastupa za reprezentaciju Italije i postigao jedan gol.

Potom se Matri vratio na “San Siro“, odakle su usledile nove kratke epizode u karijeri napadača. Redom se selio u Fjorentinu, Đenovu, još jednom Juve i na kraju Lacio, da bi 2016. godine kao slobodan igrač potpisao za Sasuolo. Još jedna pozajmica, ispostaviće se poslednja, ovoga puta u Brešu, bila je presudna da Matri kaže: “Dosta je bilo“. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading