Severni susedi u problemu: Povukao se jedan od najboljih vaterpolista u istoriji Mađarske!

Autor:

Sport

04.05.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih vaterpolista Mađarske svih vremena, trostruki olimpijski šampion Tibor Benedek je rešio da se povuče iz sveta vaterpola.

RepublikaFoto: ST/Todor Petković
Vaterpolisti Mađarske

Tužna vest za mađarski vaterpolo stiže od legende Tibora Benedeka koji više neće učestvovati u bilo kakvim aktivnostima koji se tiču ovog sporta. Ta odluka je na snazi od maja.

- Samo ću učestvovati kao navijač u mađarskom vaterpolu. Zahvalio bih vam se za tri godine koje sam proveo u klubu UVSE od kog sam dobio mnogo ljubavi, podrške i poverenja. Posebno se zahvaljujem mladim igračima koje sam učio. Volim trenerski posao, skoro da uživam kao i kada sam bio igrač i ponosan sam na tim sa kojim sam radio. Ova odluka je isključivo privatna - objavio je Tibor Benedek.

Benedek je u igračkoj karijeri igrao za Ujpešt od 1989. do 1996. godine, zatim je bio član Rome, Pro Reka, Honveda, a karijeru je 2012. završio u italijanskom Pro Reku. Član mađarske reprezentacije je bio od 1990. do 2008. godine sa kojom je osvojio tri olimpijska zlata, u Sidneju, Atini i Pekingu. Svetski šampion je bio jednom u Barseloni 2003, evropski takođe samo jednom u Sevilji 1997. godine.

Selektor Mađarske je bio od 2013. do 2016. godine, a odmah je u prvoj godini postao svetski prvak sa tom reprezentacijom savladavši u finalu u Barseloni Crnu Goru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading