Ispovest Ljubomira Fejse koji je sa Benfikom osvojio "sve", a nije zaslužio ovakav rastanak...

Autor:

Sport

04.05.2020

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest sezona je Ljubomir Fejsa član Benfike i za to vreme obogatio riznicu sa čak 12 pehara. Pet puta je bio prvak Portugalije, dva puta osvajao tamošnji kup, triput bio najbolji u Liga kupu, još dva u Superkupu, ali iz Lisabona nije otišao onako kako je očekivao.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubomir Fejsa

Otkako je Bruno Laž seo na klupu Benfike minutaža potencijalnog srpskog reprezentativca počela je drastično da se smanjuje. U početku je za to bila kriva povreda, ali i kad je ozdravio, bio potpuno spreman za igru, nije dobio šanse. Jesenas je skupio te 362 minuta i bilo je jasno da Laž ne računa na njega, pa je sreću pronašao u Alavesu.

Klub iz Vitorije ga je doveo na pozajmicu, a posle pet utakmica u La Ligi odlučio i da ga kupi na kraju ove sezone. Pogotovo što je oduševio trenera Asijera Garitana.

- U januaru sam morao da odem. Opredelio sam se za Alaves, jer sam želeo da igram, pošto mi trener Benfike nije pružao priliku- pojasnio je Fejsa u intervjuu za Rekord kako ga nije bilo "na mapi" kod Bruna Laža.

Kako je ispao iz prioriteta Benfike...

- Neposrednu po dolasku Bruna Laža, pretrpeo sam povredu na treningu, tako što me je udario saigrač. Dva meseca sam odsustvovao i u tom periodu sve se promenilo. Trener me nikad nije imao u planovima. Ni ja ne znam zbog čega, nikad mi nije objasnio. Kad smo razgovarali samo mi je rekao da nastavim da radim kao pre i da će biti kao pre. A nikad nije bilo. Razočarao sam se, iako sam davao sve od sebe. Za mene je jednako bitno da treniram, ali i da igram utakmice- rekao je Srbin.

Za razliku od Laža, Fejsa sa zadovoljstvom ističe ime trenera koji ga je leta 2013. doveo iz Olimpijakosa i pod čijim je vođstvom postao važan faktor na Lužu.

- Žorž Žezus me je doveo u Benfiku i nikad nisam rekao dosad, ali osećam potrebu da mu kažem veliko hvala što mi je omogućio šansu da proživim najbolje godine karijere u Lisabonu. Nisam ovo rekao ranije, pošto nisam pričljiv i ne dajem često intervjue. Takva sam osoba, više volim da radim nego da pričam. Samo su mi dve stvari važne u životu: porodica i fudbal. Žezus je jedan od najboljih portugalskih stručnjaka. Jedan od najboljih na planeti. Njegovi zahtevi su ogromni, ali zato izvlači najbolje iz fudbalera. Dosta sam naučio od njega- rekao je Fejsa.

Poseban odnos za ovih šest i kusur godina izgradio je sa predsednikom, Luisom Filipeom Vieirom.

- Čovek stvarno, ali stvarno, voli Benfiku. Nije tipičan predsednik, koji po ceo dan provodi u kancelariji. Bio je uz ekipu skoro svakodnevno, dosta pričao sa igračima i trenerima, podržavao nas, činio da se osećamo dobro, hrabrio da podignemo glavu kad bismo potonuli. Da nije bilo njega, ne bi bilo ni uspeha Benfike poslednjih godina- rekao je Fejsa.

Benfika trenutno ne računa na Fejsu, ali se 31-godišnji centralni vezni rado seća vremena u Lisabonu.

- Ponekad mi nedostaju igrači kao što su Luizao, Žulio Cezar, Salvio, Gaitan, Rodrigo, Žonas, Lima, Enco Perez, Garaj, Nelson Samedo, Renato Sančes, Ederson, Oblak, Kardozo, Eliseu, Sikeira i Artur... Toliko vrhunskih fudbalera! Nadam se da ćemo svi ostati deo Benfike- dodao je Ljubomir Fejsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading