Skandal trese italijanski fudbal: Juventus do titule uz pomoć glavnog sudije Orsata?!

Autor:

Sport

03.05.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski fudbal je opet u centru skandala. Naime, mediji na "čizmi" objavili su izjavu bivšeg šefa tužilaštva FS Italije koja se odnosi na utakmicu između Intera i Juventusa, koju je ekipa iz Torina dobila sa 3:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo i Miralem Pjanić

Na tom meču sudija Danjele Orsato nije dao crveni karton Miralemu Pjaniću posle jednog očigledno oštrog starta. Orsato je navodno konsultovao VAR sobu, ali se reprezentativac Bosne i Hercegovine izvukao.

Šef Tužilaštva Đuzepe Pecoraro je dao ostavku prošle godine, nakon pritiska istražena je pomenuta situaciju. Glavni problem celog slučaja je nedostatak audio i video materijala.

– Tražili smo audio i video materijale između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sledeće sezone. Kada smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovor Orsata i VAR sudija koji je doveo do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj deo, otkrio je Pecoraro.

Nema sumnje da se uskoro očekuje sapštenje uprave Intera, ali i komentar čitave italijanske fudbalske javnosti.

Meč na "Đuzepe Meaci" koji je "stara dama" dobila 3:2 bio je jedan od presudnih u borbi za Skudeto te sezone.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.