Da nije bilo ovog fudbalera, Toti možda nikad ne bi postao kapiten Rome!

Autor:

Sport

02.05.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilac Aldair otkrio je zašto je kapitensku traku predao Frančesku Totiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frančesko Toti

Nekadašnji štoper nastupao je 13 godina za Romu. U periodu od 1990. do 2003. godine, odigrao je 436 utakmica i postigao 20 golova.

- Napravili smo glasanje između igrača, kako bismo odlučili ko će biti novi kapiten. Većina je izabrala mene. Razmišljao sam mnogo o tome zašto bi bilo dobro da Frančesko Toti bude kapiten i koliko bi to značilo njemu i gradu Rimu. Bio je doživotni navijač Rome i jedan od najtalentovanijih igrača. Znao sam da će mu to mnogo značiti i odlučio sam da mu predam kapitensku traku.

- Nadao sam se da će postati ono zbog čega se rodio. Bio sam u pravu. Napravio sam dobar izbor. Frančesko je bio čovek od reči, kao i ja, a razgovarali smo samo u svlačionici. Gledao sam ga kako postaje legenda. On je jedan od malobrojnih igrača u istoriji fudbala, koji su zauvek igrali samo za jedan klub - zaključio je Aldair.

Aldair i Toti su sa Romom osvojili Skudeto 2001. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading