Brutalna poruka Jovićevog bivšeg trenera: Luka je nezreo!

Autor:

Sport

02.05.2020

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalski trener Elder Kristavao koji vodi B ekipu Benfike imao je prilike da radi sa Lukom Jovićem u njegovom kratkom boravku u Lisabonu, a sada je komentarisao kakva je iskustva imao sa srpskim napadačem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

- Sećam se Jovića da je bio vrlo inteligentan dečko, s mnogo talenta i kvaliteta u kaznenom prostoru. Imao je jednostavne kretnje, ali su bile izuzetno efikasne. Bio je mlad, svima je bilo jasno da će morati da prođe period uklapanja u potpuno novu sredinu. Psihički i karakterno, Jović je bio nezreo, u Srbiji je već bio poznati napadač i novine su samo pisale o njemu – rekao je trener Benfike B.

Luka u Benfici na kraju nije ni dobio šansu, pa je otišao u Ajntraht Frankfurt, gde je eksplodirao.

– U Benfici je bio samo jedan od mnogih na spisku, neko pred kim je bio veliki rad kako bi uspeo. Odlaskom u Frankfurt promenio je mentalitet, što je i sam već otkrio. Sada je mnogo zreliji igrač - istakao je Portugalac.

Trener Benfike B je uporedio Jovića sa legendarnim napadačem Mančester sitija Kunom Aguerom.

– Najviše me podseća na njega, iako je naravno po iskustvu Argentinac u prednosti. Međutim, u pogledu snage i kretanja u kaznenom prostoru, jako su slični. Jović mora još mnogo da poraste kako bi stigao Aguera – zaključio je Elder Kristavao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading