Legendardni kapiten velike Jugoslavije otkrio vezu sa Batom Mirkovićem: Neki smo kao kumovi

Autor:

Sport

28.04.2020

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Gudelj, nekadašnji stub splitskog Hajduka, prisetio se kako je upoznao Zorana Mirkovića još kao pionira Partizana i kako ga je stalno "vodio u Hajduk".

RepublikaFoto: youtube.com/sportskatelevizija
Ivan Gudelj

Gudelj je bio kapiten reprezentacije one velike Jugoslavije, a onda mu je bolest u 26. godini prekinula karijeru. Legendarni Ivan Gudelj pokupio je virus Hepatitisa B (žutica) i nikad više nije potrčao za loptom.

Njegovo iskutvo sa karantinom je veliko, a Gudelj objašnjava kako se osećao i kako je do svega došlo.

- U sekundi sam sve izgubio zbog bolesti. Imam dosta iskustva sa virusima i karantinom. Bio sam ukupno šest meseci u bolnici, ukupno tri godine u karantinu. Odlazio sam u razne zemlje u potrazi za alternativnim lečenjem. Tri godine borbe za zdravlje. Virusi su nešto za šta nema leka. Za to još niko nije našao lek. Sada postoji vakcina za hepatitis, pa se zna kako se može kontrolisati, ali ne i izlečiti - kaže Ivan, pa se vraća u sadašnjost:

- Ovaj sad virus je nepredvidiv i moramo biti mudri, odgovrni prema svima kako bismo što pre pobediil teškog, opasnog i nepredvidivog protivnika. Pridržavajte se svih uputstava koje daju zdravstveni radnici. Većina se pridržava, ali uglavnom mladi ljudi normalno misle da im niko ništa ne može. Ali se ne zna koga virus može napasti i zato treba slušati.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Bata Mirković

Gudelj je otkrio i jednu zanimljivost iz mladosti, te svoju vezu sa Beogradom i Zoranom Mirkovićem.

- Moja tetka živi u Beogradu u ulici koja se nekad zvala Južni bulevar, ne znam kako se sad zove, i tu sam viđao jednog dečaka za kog su mi rekli da igra fudbal u pionirima Partizana. Stalno sam ga pitao "kad će doći u Hajduka". Kasnije sam saznao da je taj dečak Bata Mirković, a Mirkovići su kumovi sa mojom tetkom. Moram da iskoristim priliku da mi obavezno pozdravite Batu i tetku!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading