(VIDEO) On je jedini fudbaler koji se us*ao na meču SP: Smrdeo sam, svi su bežali od mene!

Autor:

Sport

27.04.2020

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni Gari Lineker i vršenje velike nužde na terenu jedna su od najboljih anegdota u istoriji Svetskih prvenstava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Geri Lineker

Verovatno je mnogim ljubiteljima fudbala dobro poznato kakvu je "nezgodu" imao bivši engleski reprezentativac na Mondijalu u Italiji 1990. godine.

Na taj peh još jednom se osvrnuo Lineker, ovog puta detaljnije opisavši momenat kada se sve desilo.

- Bio sam bolestan celu noć, bilo je prvo kolo Mundijala i budio sam se nekoliko puta sa dijarejom. Nisam hteo da kažem selektoru Bobiju Robsonu jer sam mislio da bi me ostavio van prve postave, a ja sam kao i uvek želeo da igram - počeo je priču Lineker u podkastu "Match of the day", a prenosi "Dejli Mejl".

- Utakmica je počela i bio sam dobro, da bi posle 20 minuta počeo da imam grčeve u stomaku. Nekako sam izdržao do poluvremena i mislio sam da ću biti u redu. Izašli smo na drugo poluvreme i posle 10-15 minuta ponovo počinju grčevi i mislim se "okej, sad sam u problemu".

Zatim se desilo neizbežno.

- Jedna lopta je otišla na stranu i otrčao sam ka njoj da izblokiram nekoga. Nakon toga sam nekako pao na zemlju i opustio sam na trenutak i samo je bilo - 'bum'" Mislio sam se "O moj bože", ali bilo ga je svuda. Ako pogledate snimak, videćete kad Geri Stivens prilazi i pita me šta nje u redu. I ja mu kažem "us**o sam se".

- Nisam znao šta da radim. Hvala bogu da sam imao tamno plavi šorts tog dana. Izbacivao sam to i trljao sam se travu kao pas. Bilo je neverovatno koliko mi posle toga niko na terenu nije prilazio, smrdeo sam - prisetio se Lineker.

Međutim, tu njegovim problemima nije došao kraj.

- Na kraju je Bobi morao da me zameni i ja sam otišao na klupu. Manje-više svaki stadion je imao tunel odmah blizu klupe, ali na ovom stadionu su klupe bile na suprotnoj strani tunela, pa sam morao da sedim na klupi sa svim ostalim izmenama. Mogli ste da vidite kako se svi sklanjaju od mene - istakao je Lineker

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading