Maradonina desetka prodata za 55.000 evra: Velika donacija za njegov Napoli i grad Napulj!

Autor:

Sport

27.04.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dres star 33 godine koji je nosio legendarni reprezentativac Argentine Dijego Armando Maradona prodat je za 55.000 evra na internet aukciji za pomoć Napulju u borbi protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grad podno "Vezuva" ga smatra za ikonu

Dijego Armando Maradona se zahvalio bivšem saigraču Ćiri Ferari na toj prodaji. On je dres reprezentacije Argentine sa brojem 10 poklonio Ferari kada su zajedno igrali u Napoliju.

Kako su preneli italijanski mediji, Ćiro Ferara i Fabio Kanavaro su osnovali fondaciju kako bi prikupili novac za njihov rodni grad Napulj kao pomoć u krizi tokom pandemije koronavirusa.

- Pobedili smo u još jednoj utakmici, za Napoli i naše voljene Napolitance. Možda je to i najvažnija utakmica u kojoj smo zajedno pobedili, ujedinjeni kao i uvek. Hvala ti Ćiro, pošto si mi još jednom omogućio da osetim emociju toga što sam deo ovih neverovatnih ljudi -  naveo je Dijego Armando Maradona i dodao:

Dijego Armando Maradona sa trofejem sa Mundijala 1986. godine

- Omogućio si mi da čujem huk 80.000 navijača na Sao Paolu, pošto je ova inicijativa prikupila 80.000 evra delom zahvaljujući i mom dresu sa brojem 10. Osetio sam radost i strast. Nezaboravno. Počastvovan sam što sam doprineo pomoći našim ljudima u ovom neviđenom trenutku -  dodao je legendarni argentinski fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading