(FOTO,VIDEO) Poljak se setio Zvezde i onog meča u Bordou: Bili smo na ivici propasti, emocije su bile ogromne...

Autor:

Sport

25.04.2020

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji vezista Bordoa Ludovik Obranijak prisetio se izuzetno emotivnih mečeva sa Crvenom zvezdom u plej-ofu Lige Evrope u sezoni 2012/2013. Domaćin je u dramatičnom finišu okršaja na stadionu Šaban Balma došao do plasmana u grupnu fazu zahvaljujući pogotku Gufrana iz penala u trećem minutu nadoknade (3:2).

RepublikaFoto: Starsport
Suze Filipa Mladenovića i Nikole Mikića i neutešan pogled Elija Babalja (u sredini)

Crveno-beli su dva minuta pre kraja duela stigli do kapitalnih 2:2 zahvaljujući golu tadašnjeg kapitena Nikole Mikića, ali su onda sami sebi zakomplikovali život, pa je posle greške Maksimovića Bajković skrivio jedanaesterac koji je Bordo odveo u Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Svako je na svoj način odlučio utakmicu... Duel Maksimovića i Gufrana

- Bilo je takvog pritiska, takvog emocionalnog naboja oko ove utakmice... Na kraju je scenario utakmice bio vrlo prijatan za naše navijače. To je stvorilo nešto u toj grupi igrača. Bili smo na dva minuta od ispadanja, mislim da je ta utakmica ojačala naše interne veze. Omogućila nam je da napravimo dobru sezonu u lepoj atmosferi - prisetio se Obranijak.

Sa druge strane, igrači Crvene zvezde su ovu utakmicu doživeli prilično traumatično.

Mnogi igrači su plakali zbog propuštene prilike da se posle toliko godina zaigra grupna faza nekog evropskog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Razočarani... Filip Kasalica i Srđan Mijailović

Crveno-beli su prethodno nakon velikih muka eliminisali Naftan i Omoniju, a onda nisu imali sreće sa znatno kvalitetnijim Bordoom.

Prvi susret u Beogradu završen je bez golova, pa je crveno-bele u revanšu remi sa golovima vodio u grupnu fazu takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading