Skandal: Olimpijakos pred izbacivanjem u niži rang - Marinakis i bivši trener Zvezde optuženi za nameštanje

Autor:

Sport

24.04.2020

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki fudbalski klubovi Olimpijakos i Atromitos nalaze se pred izbacivanjem u niži rang takmičenja, a njihove gazde Evangelos Marinakis i Jorgos Spanos pred zatvorskom kaznom i doživotnom zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalu, prenose strani mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evengelos Marinakis

Pomenuti funkcioneri se nalaze na vrhu liste od 15 osoba koji su optuženi u skladu sa odredbama člana 27. Kodeksa Helenskog fudbalskog saveza (EPO) o "nameštanju rezultata utakmice u svrhu klađenja".

Navodi istražnog odeljenja Etičke komisije EPO-a sada se prosleđuju pravosudnom odeljenju iste komisije, koja će doneti presudu u ovom slučaju, još jednom koji je potresao grčki fudbal.

Istraga je pokrenuta povodom utakmice Olimpijakos - Atromitos odigrane 4. februara 2105. godine, završena je pobedom crveno-belih 2:1, a kako se kasnije klupko odmotavalo, došlo se do saznanja da je utakmica bila režirana uz učešće desetine ljudi.

RepublikaFoto: Starsport
Rikardo Sa Pinto

Na klupi Atromitosa je sedeo Rikardo Sa Pinto, bivši trener Crvene zvezde.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading