Maldini o Crvenoj zvezdi: Oni su nas proučavali, daju nam loptu i stanu svi pozadi

Autor:

Sport

24.04.2020

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Paolo Maldini prisetio se stila igre legendarnog Ariga Sakija, kao i problema koje je taj čuveni tim Rosonera, predvođen Markom van Bastenom, imao sa Crvenom zvezdom 1988. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Paolo Maldini

Konkretno radilo se o dvomeču osmine finala Kupa evropskih šampiona, kada je ekipa legendarnog Branka Stankovića umalo napravila senzaciju. Milan je sačuvala beogradska magla, a podjednako veliki poduhvat predstavljao je rezultat iz prvog meča na San Siru (1:1), kada su se crveno-beli fantastično branili.

 - Saki je bio vizionarski trener, imao je fantastične igrače i dve faze igre koje je pravio koristeći sve igrače. Velika pažnja se davala odbrani, nismo mogli da budemo nespremni. Treninzi su imali za cilj da se zajedno branimo i napadamo kada god vam se ukaže prilika. Bili smo u teškoćama sa vrlo zatvorenim protivnicima, poput Crvene zvezde. Oni su nas proučavali, dali su nam loptu, a onda su svi stajali u odbranu - prisećao se Maldini.

Mnogi smatraju da je taj prolazak dalje bio prekretnica za Sakijev Milan, koji je potom dva puta uzastopno bio prvak Evrope. Sa druge strane, Crvena zvezda je tek stvarala veliki tim, koji se odmah nakon tog Milana popeo na evropski tron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading