Prosinečki ugrožen zbog korone: Ne smem da se igram sa svojim zdravljem

Autor:

Sport

23.04.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem prošle godine Robert Prosinečki (51) po drugi je put seo na trenersku klupu turskog Kajzerispora, kluba koji se grčevito bori za ostanak među prvoligašima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Prosinečki

I do prekida prvenstva Prosinečki je napravio dobar posao, na devet je utakmica osvojio 12 bodova i osam kola pre kraja ekipa mu je na poslednjem mestu, ali sa samo tri boda zaostatka za lukom spasa.

U klubu su zadovoljni dosadašnjim učinkom, ali prvenstvo je prekinuto i Prosinečki je ostao u Turskoj.

- Živim u klupskom kampu, u izolaciji, nigde ne idem, ne napuštam kamp. Ovde imamo sve što je potrebno za život, tu su klupski kuvari, čistačice... Igrači povremeno navrate, parkiraju automobile izvan kampa, malo pojedinačno trče oko terena i vrate se kući, ni ne ulaze u svlačionice, kod kuće se tuširaju - rekao je Prosinečki za hrvatske medije.

Veliki Žuti je pre tri nedelje bio testiran na koronavirus, budući da pripada rizičnoj grupi zbog zdravstvenih problema koje je imao ranijih godina. Rezultati su, srećom, bili negativni.

- Apsolutno se pridržavam svih mera zaštite, svestan sam da se ne smem igrati sa zdravljem. A stanje je u Turskoj teško, vrlo teško i deprimirajuće, prema posljednjim podacima ovde je zaraženo oko 100.000 ljudi. Izgleda da se sad očekuje onaj najgori talas zaraze, u poslednje je vreme oko 4.500 obolelih svakoga dana. Pa su tako vlasti uvele 24-časovni policijski sat, koji će trajati čak pet dana, počevši od četvrtka!

Jasno je da o igranju fudbala za sada niko ne razmišlja, a Prosinečki kaže:

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Spominje se datum 1. jun, kad bi na osnovi procene aktuelne situacije trebale da budu donesene i neke preporuke. Niko ne želi ništa da prejudicira, preozbiljna je situacija, ne samo u Turskoj, nego u celom svetu, ovde se pribojavaju italijanskog i španskog scenarija. Nadam se da ipak neće biti tako crno.

Da li vam je klub smanjio plate?

- Ne. Uopšte nismo dosad ni razgovarali o tome. Klupska predsednica zadovoljna je do sad ostvarenim rezultatima, svima nam je velika želja ostanak u ligi i nadam se da će tako i biti kad se prvenstvo nastavi. Ugovor mi traje do kraja sezone, a onda ćemo videti.

Kakav će biti fudbalski svet nakon ove pandemije koronavirusa?

- Biće promena, ali ne mislim da će se sve izokrenuti naglavačke. U početku će biti problema, mnogi će klubovi biti u finansijskim teškoćama, neće više biti tako velikih i suludih transfera. Ali, sve je to tržište diktiralo... Sve će zavisiti od brzine oporavka ekonomije. Bude li se ekonomija brzo oporavila, tada će i fudbalska industrija opet zakoračiti istim stazama. Fudbal će se i dalje igrati, najgore će biti to što možda najpre neće biti publike na stadionima. Ali najvažnije je svi budemo zdravi i sigurni, da jedni druge ne dovodimo u opasnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading