Igrao je za Siti i Ajaks, a onda je posle čaja sa Bin Ladenom postao ozloglašeni terorista!

Autor:

Sport

23.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marokanski fudbaler Hatem Trabelsi je pet godina igrao za Ajaks jednu za Mančester siti, a 66 puta nastupio je za reprezentaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Hatem Trabelsi

Stariji Nizar ben Abdelaziz Trabelsi (49) je krajem osamdesetih igrao u Bundesligi. A desetak godina kasnije svratio je do Avganistana...

Preseljenje iz rodnog Maroka u Nemačku bio je preveliki šok za Nizara. Ublažavao ga je alkoholom, drogom i prostitutkama. Za svoje poroke okrivio je nemoralni zapad. U formiranju stava pomogli su mu - prijatelji iz Al Kaide.

U Avganistanu je 2000. godine, prema sopstvenom priznanju, seo na čaj sa Osamom Bin Ladenom. Sviđalo mu se sve što je čuo u tom razgovoru. Nisu mu pripali avioni nego Belgija i kombi sa 900 kiligrama eksploziva.

Kako se radilo o periodu neposredno nakon 11. septembra 2001. i rušenja kula bliznakinja u Njujorku, kao i napada na Pentagon, Evropa je bila pripravna. Budno se pazilo na moguće opasnosti pa je Nizar Trabelsi uhvaćen za volanom kombija na putu prema aerodromu punom američkih vojnika i nuklearnih bombi.

Trabelsi je uhvaćen, osuđen na 10 godina pa vrlo brzo i izručen Sjedinjenim Državama. Tamo je i dan-danas. Navodno u nekom zatvoru u Vašhingtonu.

Od Bundeslige i dresa Fortune Diseldorf do čaja s Bin Ladenom, narandžastog kompleta i života iza rešetaka... Tužni put Trabelsija, jednog od mnogih koji su zbog frustracija uronili u ekstremizam pa izronili u zatvoru. Neki i okončali život ubijajući druge, verujući da time čine dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading