(FOTO) Velelepno zdanje: Krenula izgradnja najvećeg stadiona na planeti!

Autor:

Sport

22.04.2020

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evergrande grupa započela je radove na stadionu u Gvangdžouu koji će kada bude izgrađen postati najveći fudbalski na celom svetu.

RepublikaFoto: Pixabay.com
Ilustracija

Budući stadion fudbalskog kluba Gvangdžou Evergrande mnogi nazivaju i „lotusovim cvetom“ zbog njegovog dizajna, a sa konstrukcijom se počelo prošle nedelje. Koštaće oko 12 milijardi juana, što je oko 1,69 miliona dolara, a očekuje se da će biti završen 2022. godine.

„Lotusov cvet“ će nadmašiti Barselonin „Kamp Nou“ kao stadion izgrađen za fudbal jer će imati 100.000 mesta. Najveći sportski stadion na svetu ostaje severnokorejski „Stadion 1. maja“, koji ima kapacitet od 114.000 mesta, a na njemu se održavaju fudbalski mečevi i takmičenja u atletici i drugim sportovima.


Stadion će podsećati na lotus, koji je izabran kao tradicionalni kineski crvet, a projektovao ga je Hasan Sjed. Iz Evergrande grupe su istakli da su odlučili da izgrade stadion pošto Kina nema dovoljan broj onih koji su samo za fudbal, kao i da bi podigli fudbal u toj zemlji na viši nivo. U planu je izgradnja još dva stadiona od po 80.000 mesta u drugim gradovima, ali se još ne zna kojim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading