"Bili bismo prvaci da se večitima nisu dugovali bodovi"!

Autor: Sportski žurnal, Republika

Sport

22.04.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napredak iz Kruševca je svoje najslavnije dane imao 80-ih godina prošlog veka, a u prvenstvu SFRJ 1980. završio je kao četvrti na tabeli sa istim brojem bodova kao treće plasirani Radnički iz Niša.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa večitog derbija

Golman "čarapana" Zorana Simović istakao je nedavno u intervjuu za Sportski žurnal da je njegov klub mogao i do titule prvaka Jugoslavije da nije bilo, kako kaže, "dugova" prema najvećim klubovima u zemlji poput Partizana i Crvene zvezde.

Sada je potvrdio svoje mišljenje.


- Otvoren sam i iskren, uvek kažem što mislim. Tako i o toj sezoni kad nam je trener bio Toma Kaloperović. Prvih šest kola bili smo prvi, međutim, veliki klubovi su imali filijale i igrali po sistemu: pobeda kod kuće, remi na strani. I, super... njima dobro. Na to sam mislio, zato i ostao ubeđen da smo bili najbolji i trebali da budemo šampioni Jugoslavije. Žao mi je što nismo... i, dan-danas - rekao je 65-godišnjak koji je u nastavku karijere branio u Hajduku iz Splita i Galatasaraju.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je deset utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading