Papazjanija: Prekinuto holandsko prvenstvo, Ajaks i AZ imaju isti broj bodova

Autor:

Sport

21.04.2020

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal se neće igrati u Holandiji do prvog septembra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Ajaksa

Zbog pandemije koronavirusa, vlada Holandije odlučila je da suspenduje sport do 1. septembra. To znači da će sezona u Erediviziji morati da bude otkazana.

- Do prvog septembra se neće igrati fudbal, čak ni pred praznim tribinama. Povodom ove odluke, liga je odlučila da se sezona 2019/20 neće nastaviti. Fudbalski savez će se konsultovati sa UEFA, posle čega će biti doneta odluka. U petak će biti održan sastanak između saveza i klubova, gde će se razgovarati o posledicama.

Profesionalci će moći ponovo da treniraju, pošto će trening centri biti otvoreni. To je dobar znak, pošto će i deca moći ponovo da treniraju, ali pod posebnim uslovima. Profesionalni fudbal se neće igrati pod pokriljem Fudbalskog saveza Holandije dok god to ne odobri vlada naše države i odluči da je bezbedno da se vratimo na teren.

Još nije doneta definitivna odluka da se otkaže sezona, ali idemo ka tome i obezbedićemo pomoć celoj fudbalskoj industriji, kako bi finansijski gubici bili što manji. Veliki je izazov za nas i dosta toga je pred nama, s obzirom da fudbal neće moći da se igra do 1. septembra. Zajedno ćemo odlučiti kako će se odvijati fudbal u budućnosti u Holandiji.

Svi ćemo se zajedno izboriti - stoji u saopštenju KNVB.

Još nije poznato da li će povodom otkazivanja sezone titula biti dodeljena Ajaksu, pošto su AZ i tim iz Amsterdama izjednačeni na tabeli sa po 56 bodova, ali je tim Dušana Tadića na vrhu zbog bolje gol razlike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading