27. maj je dan odluke za Srbiju: Moguća 3 scenarija!

Autor:

Sport

21.04.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA će 27. maja saopštiti datum odigravanja baraža Lige nacija, putem kojeg bi Srbija mogla da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

U utorak je održan novi sastanak predstavnika UEFA sa generalnim sekretarima fudbalskim asocijacija.

Na sastanku putem video konferencije razgovaralo se o datumima za baraž.

- Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije sa virusom KOVID 19 i svi Savezi su dobili preporuku da se nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu menjati u skladu sa okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima- izjavio je za sajt FSS, generalni sekretar organizacije Jovan Šurbatović.

Moguća su tri scenarija za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica.

RepublikaFoto: fss.rs
Jovan Šurbatović

Septembar i oktobar, oktobar i novembar ili obe utakmice u novembru.

- Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav u UEFA koja će konačnu odluku o terminima baraža doneti 27. maja na sednici Izvršnog odbora. Mi ćemo narednih dana u dogovoru sa sportskim sektorom i selektorom, izaći sa konkretnim predlogom koji ćemo potom dostaviti UEFA- kaže Šurbatović.

Srbija će u polufinalu gostovati Norveškoj, dok bi u eventualnom finalu igrala kod kuće protiv pobednika meča Škotska - Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading