Sećanje Pola Skolsa: Vida je ponekad bio naporan, na treninzima je igrao sve sem štopera, ali kada dođe utakmica, svaka lopta je bila njegova!

Autor:

Sport

21.04.2020

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek se mogu čuti interesantne stvari kada se bivši veliki fudbaleri prisećaju svojih igračkih dana, anegdota sa utakmica, treninga... Jedan od takvih, bez sumnje, bio je i Pol Skols, legenda Mančester junajteda, koji se gostujući u jednoj emisiji zajedno sa Markusom Rašfordom, sadašnjim napadačem "crvenih-đavola", dotakao i Nemanje Vidića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Vidić

Otkrio je Skols i malo poznatu stranu srpskog fudbalera, da je na treninzima kada se igralo pet na pet, na skraćenom terenu, bežao od toga bude – štoper.

- Kada bismo igrali pet na pet Vida nikad nije igrao štopera. On je bio jedan od onih defanzivaca koji misle da bi mogli malo da budu i “desetke”. Sve je drugo radio, samo nije bio na svojoj poziciji. Vikao bi “Daj mi loptu” i te stvari” - prisećao se nekadašnji vezista engleskog velikana.

Ali, utakmice su bile druga stvar.

- Na treninzima je Vida znao da bude i neraspoložen, ponekad i naporan, ali kada bi dolazio meč, svaka lopta je bila njegova. Udarao bi glavom i nogom sve što bi stigao - istakao je 45-godišnjak.

Prozivali su u emisiji Skolsa zbog njegovih skromnih mogućnosti kada su dueli u pitanju, a on se tu ponovo dotako Vidića.

- Ja sam bio dobar u duelima, sve je tu bilo proračunato. Ali, kakve je Vida imao startove u šesnaestercu... Bilo je tu baš ludih stvari - zaključio je Pol Skols.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading