Bivši predsednik Barselone izašao iz zatvora posle 2 godine: Ponovo bih doveo Nejmara, Mesi je najbolji ikada!

Autor:

Sport

20.04.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predednik Barselone Sandro Rosel izašao je iz zatvora posle dve godine, a u ekskluzivnom razgovoru za Mundo Deportivo otkrio je neka iskustva tokom najtežeg životnog perioda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sandro Rosel

Rosel je tačno 643 dana bio lišen slobode, zbog navodnog pranja novca. Bio je optužen da je prikrio novac od prodaje televizijskih prava i organizovanja prijateljskih utakmica u Brazilu. Pod sumnjom je i transfer Nejmara iz Santosa u Barselonu, a suđenje još nije završeno.

Prvi dan ili bolje reći prvo veče u zatvoru bili su najstresniji za Rosela.

- Sećam se da su nam dali četiri kondoma i četiri bočice vazelina. Malo sam se brinuo, a-ha-ha. Svaki dan kada nam je odvokat dolazio da kaže da smo uskraćeni za uslovno oslobanjanje je bio težak. Izgovor za to je uvek bio rizik od bekstva, bez jasnog opravdanja. To se događalo čak 13 puta- kaže Rosel.

Da li ste ojačali u zatvoru.

- Mislim da jesam. U zatvoru ili umrete kao osoba ili postajete jači.

Koliko je važno što je vaš partner Đoan Besoli bio sa vama.

- Veoma važno. Bez toga ne bih mogao ovo da podnesem. Biću mu zahvalan do kraja života. Moja žena Marta je bila veoma snažna i osnovni stub naše izdržljivosti. Moji roditelji, braća i prijatelji, takođe.

Rosel smatra da ga je to što je bio prvi čovek katalonskog kluba bila otežavajuća okolnost.

- Da nisam bio predsednik Barselone ne bih otišao u zatvor. U to ne sumnjam. Takođe, ne mislim da bi me neko na poslovni način istraživao, špijunirao. Ne bih imao tako agresivno gonjenje. Pre nego što sam postao predsednik ni jednom nisam imao slučaj sa poreskom inspekcijom, a sada imam 72 aktivna. Slučajno?.

Da li biste ponovo doveli Nejmara u Barselonu?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nejmar

- Da. Sa sportske tačke bez sumnje. Ali sa promenljivim ugovorom za sportske rezultate i rezultate socijalnog aspekta i ponašanja.

Šta Nejmara toliko razlikuje od drugih?

- Jedinstven fudbalski talenat i lična aura velike komercijalne vrednosti.

Zbog čega Mesi želi ponovo da vidi Nejmara u timu?

- Zato što Mesi, koji je najbolji igrač u istoriji fudbala i veoma pametan čovek, želi da i drugi najbolji svetski igrači učestvuju u zajedničkim pobedama.

Mislite da je Nejmar bolji igrač od Mesija?

- Ne. Mesi je najbolji u istoriji fudbala, svih vremena. Iako je za mene, a ja nisam objektivan, Ronaldinjo bio nekoliko sezona bolji od Mesija.

Kako ste doživeli Ronaldinjovo zatvaranje u Paragvaju?

- Ne sumnjam da Ronaldinjo još uvek ne zna zbog čega su ga zatvorili. Neko ga je prevario i nije mu objasnio istinu. On je fudbal i osmeh. Nadam se da nastavlje da razmišlja o fudbalu, ali pre svega se i dalje smeška.

Šta je Ronaldinjo značio u istoriji Barselone?

- Bilo je to temeljno delo. Istorija Barselone se promenila. Od kolektivnog pesimizma do optimizma. Osmeh, magija i sportski rezultati su se vratili u klub. On je bio i Mesijev mentor.

Neke ankete govore da biste pobedili da se kandidujete za predsednika Barselone?

- Obećao sam svojoj majci, dok je živa, da to neće biti tako. Nadam se da će moja majka živeti 150 godina. Pored toga, morate da znate kako da okrenete stranicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading