Hrvat pohvalio Partizanovu decu iz Fiorentine: Vlahović najbolji napadač svoje generacije, Milenković je prerastao "Violu"!

Autor:

Sport

20.04.2020

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši hrvatski reprezentativac Hrvatske i član oba milanska velikana Dario Šimić govorio je potvrdno o kvalitetima srpskih bisera u Fiorentini - Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

U velikom intervjuu za rimski "Korijere delo Sport" 44-godišnjak se između ostalog, dotakao teme budućnosti dvojice izdanaka Partizanove škole fudbala, koji su u Italiji vrlo cenjeni.

- Dušan je trenutno jedan od napadača koji najviše obećavaju na svetskoj fudbalskoj seni. Verovatno i najbolji centarfor svoje generacije - rekao je nekadašnji defanzivac i osvrnuo se na popularnog Blekija:

- Stigao je rano u Italiju sa etiketom talentovanog igrača i potvrdio je očekivanja javnosti. Može dalje da razvija svoje fizičke kvalitete i čitanje igre, da unapredi tajming. Ali, definitivno je spreman da napravi veliki iskorak u karijeri - istakao je bivši reprezentativac Hrvatske.

Podsetimo, Vlahović i Milenković su na radaru skauta najbogatijih evropskih klubova, a od dolaska novog vlasnika Roka Komisa ideja Fiorentine je da obojica ostanu na stadionu Artemio Franki ili bar potpišu nove ugovore kako bi njihova cena dalje skočila.

Vlahović je navodno jako blizu produžetka saradnje sa "Violom" i za njega je spremljen ugovor do 2025. godine, uz ozbiljnu povišicu.

Njegova trenutna plata je oko 200.000 evra, što ga čini jednim od najslabije plaćenih igrača u timu. Godišnja plata trebalo bi da mu poraste čak šest puta prema nekim najavama, uz bonuse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Samdorija - Fiorentina, Vlahović matirao Audera

Milenkoviću se takođe sprema ugovor do 2025. godine, uz veća primanja. Sadašnji sporazum validan je do juna 2022, uz platu od 800.000 evra. 

Bleki je od ranije na meti Atletiko Madrida, Napolija i Mančester junajteda, još iz vremena kada je trener bio Žoze Murinjo koji je bio glavni zagovornik ideje o transferu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Milenković

Odnedavno se pominje da bi Roma mogla da ponudi Alesandra Florencija za Milenkovića...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading