Madriđani priznali biološku bombu 2: Zbog gostovanja na Enfildu, preminulo je 36.000 ljudi!

Autor:

Sport

20.04.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica u Milanu između Atalante i Valensije označena je kao biološka bomba, jer se posle njenog održavanja desilo veliko širenje SARS-CoV-2 tipa koronavirusa u Bergamu. Ali, gradonačelnik Madrida Hoze Luis Almeida veruje da je putovanje još jednog španskog tima bila velika greška!

Oko tri hiljade Španaca je otišlo put Engleske na revanš osmine finala Lige šampiona između Atletika i LIverpula. 

Primera je dan pre toga odlučila da zatvori svoje stadione za publiku zbog koronavirusa, ali to nije sprečilo navijače "jorgandžija" da odu 11. marta na Enfild.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Liverpul - Atletiko Madrid

Baš nakon tog susreta krenulo je još brže širenje virusa u ove dve države. U Liverpulu je do 20. marta bilo samo 14 potvrđenih slučajeva, ali ih je već dve nedelje kasnije bilo 309.

U međuvremenu su i Engleska i Španije žestoko pogođene pandemijom jer je u Engleskoj preminulo oko 16 hiljada ljudi, a u Španiji više od 20 hiljada.

Gradonačelnik Madrida Hoze Luis Almeida, veruje da je morao biti napravljen konkretan korak kako bi se sprečio scenario koji je viđen u Španiji.

- Sada kada pogledamo naravno da je trebalo da bude više opreza. Još dan pre utakmice je regionalni savet Madrida usvojio važne mere za sprečavanje okupljanja većih grupa ljudi - kaže Almeida, a prenose španski mediji.

Metju Ešton, direktor Saveta za javno zdralje u Liverpulu kazao je ovog meseca da je upravo taj meč možda uticao na porast broja zaraženih u gradu.

Bilo je svega 14 potvrđenih slučajeva 20. marta, ali ih je samo nedelju ili dve kasnije bilo već 309.

Prethodno je kao "biološka bomba" označen i meč između Atalante i Valensije jer je tada na istom mestu u Milanu bilo oko 40 hiljada ljudi na stadionu, odakle se virus proširio dramatično brzo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading