SUJETNOM MUSLINU SERGEJ NE VALJA, A VREDI 70.000.000 EVRA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su se plasirali na Mundijal u Rusiji i dogodine će prekinuti osmogodišnji post na velikim takmičenjima, a sve zasluge za istorijski plasman idu na račun igrača i selektora Slavoljuba Muslina. Međutim, Srbija je jedna od retkih zemalja koja je u stanju da igra fudbal bez svojih najboljih igrača, i to zbog sujete selektora. Trenutno je situacija takva da je u beležnicama brojnih evropskih giganata na vrhu svih lista samo jedno ime iz Srbije - Sergej Milinković-Savić.

RepublikaFoto: Tanjug
Muslin: Odveo sam ekipu na Mundijal, ne vidim razlog da se sumnja u mene

Jedan od najboljih fudbalera Lacija, osvajač evropskog i svetskog šampionata sa mladom reprezentacijom ne zadovoljava ukuse selektora Slavoljuba Muslina i ne deluje da će se na tom planu išta promeniti do početka Mundijala. Mladi vezista i iskusni stručnjak nisu ostvarili "klik" već na prvom okupljanju za prijateljske mečeve protiv Kipra, Izraela i Rusije u maju 2016. godine.

STROGI TRENINZI

Tada su Muslin i popularni SMS pred duel sa "baćuškama" u Monte Karlu imali razgovor o fudbalu (vidi tabelu), koji se nije završio dobro. Jedna strana će tvrditi da je selektor preterao i na treninzima bio previše strog prema asu Lacija, dok će druga strana istaći da za Milinković-Savića u postojećem sistemu igre nema mesta. Istina je verovatno negde između, ali je i vrapcima na grani jasno da za igrača za čije zdravlje svakodnevno pitaju Real, Juventus, Bajern, Mančester siti i Mančester junajted među 23 putnika u Rusiju mora biti mesta.

Međutim, Muslin tvrdi da će Milinković-Savić morati da ispuni tri kriterijuma kako bi mogao da igra u njegovom timu.

- Sergej konkuriše za SP kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidim razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar. Kod mene tri stavke odlučuju da li će igrač biti u reprezentaciji - fudbalski kvaliteti, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osobe. Sergej jedan od ova tri verovatno ne ispunjava čim nije poznat - rekao je Muslin za Informer.

Foto: instagram.com/sergej___21/

KO MIHA I MATIĆ

Ipak, selektorova priča ima i drugu stranu medalje. Na prvobitnom okupljanju kod Muslina bilo je 32 fudbalera, a Sergej je sa klupe gledao kako šansu dobijaju njegovi saigrači iz mlade selekcije - Grujić, Živković, Zdjelar, Maksimović... Nije dobio ni minut da pokaže selektoru šta zna, što je čudno ako se zna da je šansu iskoristio i Aleksandar Sedlar, koji je tada branio boje Metalca iz Gornjeg Milanovca.

"Orlovi" su se u sličnoj situaciji našli i u vreme mandata Siniše Mihajlovića. Pokušao je Miha tada da objasni da je sasvim normalno da u njegovoj viziji fudbala nema Nemanje Matića. Narušio je debelo odnose sa najboljim srpskim fudbalerom i nije ga zvao u najvažnijim mečevima u kvalifikacijama. Ponos je progutao kasno i pomirio se sa vezistom Mančestera, a vreme je pokazalo kakav je to uticaj ostavilo na reprezentaciju i kakav je kasnije bio Matićev fudbalski put.

KAKO JE TEKAO RAZGOVOR

IZMEĐU SELEKTORA I SMS

Posle utakmica protiv Kipra i Izraela, a pred duel sa Rusijom

Muslin: Sine, ja tebe ne vidim nigde.

Sergej: Molim?

Muslin: Pa ne znam šta ti igraš.

Sergej: Selektore, ne razumem.

Muslin: Na kojoj poziciji se najbolje snalaziš?

Sergej: Ne mogu ja da pričam o sebi, valjda ste me gledali.

Muslin: Ne vidim ti nijedno mesto na terenu.

Sergej: Ako je tako, ja bih se onda vratio u klub. Ako me budete videli u budućnosti, tu sam.

Muslin: Nema problema.

* Izvor Srpskog telegrafa iz reprezentacije Srbije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading