Prve velike promene u jednoj ligi: Nema ispadanja u niži rang i ulaska u viši u narednih 5 godina

Autor:

Sport

18.04.2020

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici osamnaest prvoligaških klubova u Meksiku izglasali su zaista neverovatne promene u prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalski meč u Meksiku

Fudbalsko prvenstvo ove zemlje u narednih pet godina neće imati ispadanje u niži rang, kao ni promociju u viši rang takmičenja, a ova odluka je doneta zbog teške finansijske situacije među ekipama praćene pandemijom koronavirusa.

Takođe prvi čovek lige Enrike Bonila objavio je kako je prekinuto prvenstvo u meksičkoj drugoj diviziji, poznatijoj kao Asenso MX.

- Aktuelna kriza je nekolicinu klubova dovela na ivicu bankrota. Na ivici su da nestanu- rekao je Bonila, koji se nedavno oporavio od koronavirusa.

Svi klubovi iz drugog ranga takmičenja dobijaće od lige 845.000 dolara godišnje u narednih pet sezona, a ovo je prvi put nakon sezone 1951/1952 da se timovi u ligama neće menjati.

Takođe objavljeno je i da se ukida pravilo da na terenu mora da bude određen broj mladih fudbalera i u narednih pet godina meksičko prvenstvo će biti po mnogo čemu drugačije od ostalih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading