Fenomenalna inicijativa Užičana: Da stadion ponese ime Radomira Antića!

Autor:

Sport

17.04.2020

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užičani su pokrenuli inicijativu da Gradski stadion ponese ime Radomira Antića, ali i da se, kada se smiri situacija sa koronavirusom, u Užicu okupe svetske i domaće fudbalske zvezde i odigraju utakmicu u njegovu čast.

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

Posle nedavne smrti Radomira Antića, velikog fudbalera, trenera, humaniste i čoveka koji nikada nije zaboravio svoj grad Užice i klub "Slobodu" u kojoj je načinio prve fudbalske korake, pokrenuta je inicijativa da Gradski stadion u Užicu ponese njegovo ime.

Za to je u jednoj anketi na društvenim mrežama glasalo više od 4.000 Užičana.

- On je bio izuzetno cenjen kao igrač i trener, ali i voljen kao ličnost i osoba. Smatram da stadion treba da nosi njegovo ime, jer je zaista pokazao koliko voli naš kraj, jer je slobodno vreme provodio na Zlatiboru i dosta vremena na Slobodinim utakmicama, ma u kojoj ona ligi bila - kaže Aleksandar Jelisavčić, član UO GFK Sloboda.

Da li će se to i ostvariti, odlučiće grad Užice, koji prema rečima pomoćnika gradonačelnika Užica Nemanje Nešića, ozbiljno razmatra ovu ideju.

- Ukoliko se opredelimo da stadion treba da ponese vlastito ime po nekom to bi trebalo da bude ime Radomira Antića. Ovo je grad koji je dao veliki broj poznatih i priznatih sportista, ali Radomir Antić uzimajući značaj na svetskom nivou je jedan od najvećih koji je ovaj grad dao - navodi Nešić.

To bi moglo da se desi ujedno i sa realizacijom ideje koja je potekla od ljudi koje je Radomir trenirao - da se u Užicu odigra utakmica u njegovu čast, a koja bi okupila najveće zvezde domaćeg i svetskog fudbala.

- Voleo bih da vidim sve velike zvezde koje Užičani nemaju priliku da vide uživo od Kaminera, Moline, Agilere, braće De Bur do Klajverta i naravno uz naše fudbalere koji su igrali u Africi za reprezentaciju koju je Antić predvodio - dodaje pomoćnik gradonačelnika Užica.

Jednu takvu utakmicu, tvrde Užičani, zaslužuje i Radomir Antić i Užice, a nadaju se da bi to moglo da bude već tokom ovog leta, ako se situacija sa koronavirusom smiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading