Dodela "Zlatne lopte"... "Najveći kriminal je što je nikada nije dobio majstor poput Inijeste"!

Autor:

Sport

16.04.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džek Kolins, Sem Taj i Din Džons, novinari "Bličer riporta", pričali su u podkastu "B/R Football ranks" o fudbalerima koji nikada nisu osvojili "Zlatnu loptu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andres Inijesta u dresu reprezentacije Španije

U poslednjih dvanaest godina nagrada za najboljeg fudbalera na svetu čak jedanaest puta odlazila je Lionelu Mesiju (6x) i Kristijanu Ronaldu (5x), dok je jedna pripala Luki Modriću.

Ipak, čini se da je 2010. godine učinjena nepravda kada je Lionelu Mesiju dodeljena nagrada ispred Andresa Inijeste.

- Naravno da je Inijesta trebalo da osvoji nagradu. On nije bio najbolji fudbaler jedne godine, već je verovatno bio najbolji tehničar među fudbalerima pet ili šest godina. Bilo ga je prelepo gledati. Bio je veoma kreativan fudbaler i možete reći mnogo stvari o Ćaviju, ali on nije imao velike momente. Sa druge strane Inijesta je postigao gol u finalu Svetskog prvenstva. Postigao je i čuveni gol protiv Čelsija u polufinalu Lige šampiona. U finalu su pobedili Mančester junajted i Vejn Runi je tada rekao da je Inijesta najbolji na svetu. Godine 2010. trebalo je da osvoji nagradu. Osvojio je sve što i Mesi i plus je dao gol u finalu Svetskog prvenstva kojim je Španija osvojila šampionat - rekli su oni u podkastu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading