Oštra poruka legende crveno-belih: Otkazivanje je glupost, Englezi treba da nam budu primer!

Autor: Blic, Republika

Sport

16.04.2020

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pandemije koronavirusa stao je i fudbal, pitanje je kada će se lopta ponovo zakotrljati i da li će.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Vladimir Petrović "Pižon"

Vladimir Petrović Pižon nema dilemu kada je u pitanju nastavak šampionata. Smatra da je poništavanje glupost.

-  Ako ćemo sagledavati u duhu fer pleja, onda bi trebalo nastaviti prvenstvo, dakle od 27. kola Superlige. Druga varijanta je, kao što su Belgijanci učinili, proglasiti zatečeno stanje - tu bi Zvezda bila šampion. A poništavati prvenstva, to je glupost neviđena. Čitam da se razmatra i šta će biti sa Premijer ligom. Liverpul je tamo, kao i Zvezda u Srbiji, dominantan na tabeli. Pa šta to znači, puj pike i ne važi. To bi bila nepravda i do takvog epiloga ne bi smelo da dođe - rekla je četvrta "Zvezdina zvezda".

Ukoliko bi se trka nastavila gde je i prekinuta, to bi značilo i da praktično nema mesta za letnju pauzu.

- Odlično! To je prava stvar. Ja bih sad napravio eksperiment da se igra preko leta. Smatram da je najzdravije za fudbalera da sezona traje od proleća do zime. Ovo je prava prilika da se to sprovede u delo. Inače, daju se igračima dva odmora, i leti i zimi. Šta će im to? Englezi samo malo leti ne igraju i - zdravo. Zimu celu peglaju. To je prava smernica - istakao je 64-godišnjak.

Neće biti lako igračima posle pauze da se vrate u formu.

- Naravno, biće teško da se uđe u formu, ali uvek je teško, posle svake pauze. Ko je u ovo vreme bio pametan, mogao je ovo odlično da iskoristi vežbama kod kuće. Sećam se kad sam bio povređen i nisam mogao da treniram, radio sam vežbe udarnički. Sklekovi, trbušnjaci, leđnjaci... Mnogo mi je to koristilo. Ono što sam znao o fudbalu, to sam stekao rođenjem, a snagu sam nadomestio krvavim individulnim radom. Fudbaleri sad imaju priliku da kod kuće nabiju snagu koju inače ne bi mogli - zaključio je Vladimir Petrović "Pižon".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading