Srnić o ideji da se Primera završi na Kanarskim ostrvima: Mesi, dobrodošao si na moje igralište!

Autor:

Sport

17.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbina španskih fudbalskih prvenstava zbog koronavirusa još je neizvesna, a kada će se rešiti, ne zna se. Jedan od predloga je da se Primera i Sekunda odigraju u nekoj formi plej-ofa, i to na Kanarskim ostrvima, koja su pored obale Afrike izolovana od kontinentalne Španije. Ta ideja dobro zvuči i prvotimcu Las Palmasa Slavoljubu Srniću (28), koji u razgovoru za Srpski telegraf sa obale Atlantskog okeana objašnjava kolike su šanse da se to i realizuje.

RepublikaFoto: Starsport
Slavoljub Srnić

JEDAN KLUB, JEDAN HOTEL

 

- Ja bih voleo da se prvenstvo završi, pa makar i na ovakav način. Ovde je situacija sa koronom znatno bolja od ostatka Španije. Znam da mnogi misle da bi dolazak više o hiljadu igrača i osoblja kluba bio rizik, ali svi su dobrodošli ako se ispoštuju bezbednosne i zdravstvene mere. Voleo bih da vidim zvezde Primere ovde na delu poput Lea Mesija i ostalih i da se ovde reši pitanje titule u Primeri i Sekundi - kaže Srnić za naš list, ali otkriva i s kojim bi problemima organizatori mogli da se suoče:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prva zvezda Primere... Lionel Mesi

- Smeštaja ima za sve, hoteli su toliko pusti da bi svaki tim mogao da ima hotel za sebe. Međutim, problem su stadioni. Iskreno, ovde imamo dva krštena stadiona, jedan naš u Las Palmasu i drugi na Tenerifima. Međutim, uz neke manje ustupke i dobar raspored, mislim da je sve izvodljivo - jasan je prvotimac drugoligaša Las Palmasa.

PODRŠKA PORODICE

 

On očekuje da će odluka biti doneta u skorije vreme, mada veruje da će potpuna blokada Španije verovatno sa 26. aprila biti produžena makar do 10. maja. Ipak, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde ne gubi nadu da će sudbina fudbala biti rešena na zelenom tepihu. Zato se trudi da ostane u formi, a veliku motivaciju daju mu supruga Maja i sin Lazar.

- Mi smo trenutno na sredini tabele, ali sa nekoliko dobrih mečeva kada sve krene možemo i do plej-ofa. Zaista verujem u to. Zato svaki dan treniram 90 minuta u stanu, a istrčim i napolju kad može. Imam veliku terasu, pa tu provodim veći deo dana igrajući se sa Lazarom, koji u julu puni dve godine. Doveo sam porodicu ovde dve nedelje pre nego što je počeo haos u Španiji i stvarno ne znam šta bih radio da mi nije njih ovde - dodao je Srnić.

Čujem se sa bratom i zvezdašima

Iako je situacija u Španiji, uz Italiju, najozbiljnija u Evropi, Slavoljub brine i za svoje najdraže i prijatelje s kojima je svakodnevno u kontaktu.

- Naravno, najviše se čujem sa bratom Dragoljubom, koji je u poljskom Lođu. Kod njih su mere nešto blaže, oni tamo treniraju kod kuće, a dva puta nedeljno po dvojica smeju da odrade trening u balonu. Čujem se i sa Srđanom Babićem, koji je u Zvezdi, ali i sa Petrom Orlandićem, koji je u Spartaku iz Trnave, i Srđanom Plavšićem, koji je u Sparti iz Praga - kaže Srnić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading