Gatuzo o avanturi u Rendžersu: Gaskojn mi se is*enjao u čarape, pa mi kupio odelo!

Autor:

Sport

16.04.2020

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni trener Napolija Đenaro Gatuzo ispričao je nekoliko vanvremenskih anegdota o životu u Glazgovu i deljenju svlačionice sa Polom Gaskojnom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đenaro Gatuzo

Iako je borbeni vezista samo jednu sezonu proveo u taboru Rendžersa, 1997. godine, još jednom je istakao da ga je baš taj period u karijeri oformio kao čoveka i profesionalca.

- Dok sam živeo u žestokom, zaj**anom Glazgovu i igrao fudbal britanskim stilom, koji obožavam jer se tamo 90 minuta trči i bori kao muškarac, u Italiji većina fudbalera je plakala sudijama poput devojčica. Shvatio sam da sam ja zapravo Škot slučajno rođen u Kalabriji- objasnio je Gatuzo.

Potom je ispričao anegdotu sa Polom Gaskojnom posle prvog treninga među "policajcima". Kako sam kaže, ona ga je "napravila muškarcem".

- Nakon prvog treninga u izašao sam sa tuširanja i osetio grozan smrad, cela svlačionica je zaudarala na izmet. Kada sam došao do svog ormarića, video sam i zašto. Čarape su mi bile pune go**na, a zluradi smeeh komšije do mene u svlačionici otkrio je i ko se u njih olakšao. Bio je to Pol Gaskojon- prisetio se temperamentni Italijan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pol Gaskojn

Popularni "Gaza" se ponudio da pomogne Gatuzu u prilagođavanju na novu sredinu, ali je to učinio na svoj način – dajući mu potpuno suprotne savete od onih koje je pružao trener Valter Smit.


- Kao tinejdžer i nedokazani igrač imao sam najmanju platu u Rendžersu i nisam si mogao priuštiti lepu odeću za zvanične događaje. Zato je jednog dana Gaskojn došao do mene i rekao da me vodi u najfiniji krojački salon u Glazgovu koji je partner Rendžersa, kako bi mi tamo sašili klupska odela po meri- rekao je Italijan.

Naravno, Gatuzo je pristao i krenuo.

- Obzirom na to da je klub plaćao, izabrao sam ih nekoliko i konačni račun bio je ogroman, 10 hiljada funti. Gaskojn je na to pukao od smeha i rekao kako me je slagao, da klub nema nikakav ugovor s ovim "fensi'" mestom. Ali, odmah nakon toga je posegnuo rukom u džep i sam platio sva moja nova fina i skupa odela- ispričao je Gatuzo, aktuelni trener Napolija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading