Zvezda ostaje bez 1.300.000 evra!

Autor:

Sport

15.04.2020

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi da ostane bez ozbiljne zarade ovog leta i jeseni, ukoliko se obistine reči ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

RepublikaFoto: Starsport
"Delije"

Naime, Udovičić je nedavno izjavio kako očekuje da publike na stadionima neće biti, gotovo sigurno, do kraja tekuće sezone, a vrlo moguće i do kraja 2020. godine. Šta to zapravo znači za Crvenu zvezdu?

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Vanja Udovičić

Ukoliko crveno-beli ponovo uspeh iz prošle sezone, dođu do titule, a onda i do grupne faze nekog evropskog takmičenja, bilo da je to Liga šampiona ili Liga Evrope, biće suočeni sa ozbiljnim finansijskim gubitkom. Naravno, sve je to za sada u domenu teorije, ali...

Čak i da se ne plasira u Evropu, crveno-bele čeka potencijalni gubitak od čak 1.300.000 evra. Upravo toliko novca je Zvezda prihodovala od ulaznica prošle sezone SAMO OD KVALIFIKACIONIH UTAKMICA (Jang Bojs, Kopenhagen, Helsinki, Suduva)!

Ako bi nakon toga uspeli da dođu do grupne faze, tada bi udar na kasu crveno-belih bio mnogo, mnogo veći jer bi tada klub bio suočen sa ogromnim gubitkom od čak 5.000.000 evra koliko je prihodovao prošle sezone u istom takmičenju. 

Dakle, ove sezone će Evropa biti premija, ali ne treba zaboraviti ni to da neće samo Crvena zvezda, Partizan i ostali srpski klubovi biti pogođeni, već gotovo čitava planeta pa će tako i ostali osetiti posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading