ŠOK: Gasprom napušta Zvezdu!?

Autor:

Sport

15.04.2020

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gasprom njeft, moćna ruska energetska kompanija, mogla bi da otkaže sponzorstva mnogim fudbalskim klubovima, među kojima je i Crvena zvezda.

Prema pisanju portala iz Sankt Peterburga "Nevasport.ru", uzrok je pandemija koronavirusa zbog koje su akcije kompanije pale na tržištu i fudbal im u ovom trenutku nije prioritet.

Prema rečima Aleksandra Djukova, prvog čoveka Gasproma, kompanija je u krizni period ušla u stabilnom stanju, ali je i dodao kako će verovatno morati da budu konzervativniji.

Gasprom je u Evropi glavni sponzor u Zenitu, Šalkeu, Orenburgu i Crvenoj zvezdi, i među njima je samo ekipa iz Sankt Peterburga sigurna.

- Najvećim delom reči Djukova se odnose na glavnu delatnost kompanije, proizvodnju nafte, a pomenuti konzervatizam se manifestuje u opštoj politici. Naime, Gasprom je sponzor klubovima kao što su Crvena zvezda i Omsk Avangard (hokej). Hokejaški klub ima potencijal za naredne sezone, ali nije jasno zašto je sponzorstvo srpskog kluba potrebno kada znamo da će ceo svet posle pandemije biti u finansijskoj krizi i da će se navijači bojati da idu na tribine. Sasvim je moguće da će Crvena zvezda biti prvi kandidat sa kojim će Gasprom raskinuti saradnju, verovatno privremeno - piše portal "Nevasport.ru".

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Logo "Gazprom" se nalazi na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić"

Crvena zvezda je sa generalnim sponzorom Gaspromom produžila ugovor krajem 2019. do poslednjeg dana 2021, po kojem bi trebalo da dobije osam miliona evra za dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading