Cvele: Taveđa laže! Nismo vodili sudiju na kurve!

Autor: Predrag VUKOVIĆ

Sport

16.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne znamo šta je nateralo Paola Taveđu, nekadašnjeg sportskog direktora roso-nera, da se osvrće na meč iz 1988. godine, kada je Milan pomoću magle, a malo i na mufte, prošao Crvenu zvezdu na Marakani i plasirao se u polufinale Kupa šampiona. Podsetimo, u Milanu je bilo 1:1, u Beogradu je Zvezda vodila 1:0, imala igrača više i prolaz dalje u džepu, ali je usled magle meč pomeren za sutradan i krenulo se kao da je 0:0. Utakmica je otišla u penale, a tamo su srećniji bili Italijani (2:4). Međutim, iza svega toga stoji priča Taveđe, a najgnusnija je ona u kojoj optužuje tadašnje rukovodstvo Crvene zvezde da je vodilo sudiju Ditera Paulija u noćni izlazak sa lepim damama (čitaj prijateljicama noći).

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Cvetković

ARBITAR IZNENAĐEN

- Izašao sam u grad sa kolegom iz Milana, u noćni klub koji nam je preporučen, kad tamo, iz belog mercedesa izlazi sudija u društvu lepih dama i rukovodstva Crvene zvezde. Sudija me je video i razmenili smo poglede u kojima sam mu poručio: "Znam šta si radio i znaš da sam te video." Očigledno je da posle toga nije bilo razloga da ga podsećam - rekao je Taveđo.

Ovim povodom porazgovarali smo sa tadašnjim generalnim sekretarom Zvezde legendarnim Vladimirom Cvetkovićem (78), koji je odbacio optužbe Taveđe kao lažne.

- Odgovorno tvrdim da niko iz rukovodstva Zvezde nije izašao sa sudijom u noćni provod. Da li je neko sa strane, izvan kluba, vodio sudiju u provod? To ne znam niti me zanima. Sudije imaju pravo da provedu vreme kako žele. Ne znam zašto Taveđa to sad priča, kad dobro za da smo to veče bili svi zajedno na večeri. Njegove reči su čista izmišljotina - rekao je Cvetković za Srpski telegraf.

ITALIJANSKA SCENA

Druga stvar koju je Taveđa rekao jeste da je na kvarno ubedio sudiju da se meč odloži, iako su arbitri u svlačionici čekali da se raziđe magla, pri rezultatu 1:0 za crveno-bele.

- Napravio sam klasičnu italijansku scenu. Došao sam do sudijske svlačionice i u tom trenutku sam se pretvorio u našeg čuvenog glumca Alberta Sordija. Počeo sam da kukam Pauliju kako je moja karijera završena jer su igrači zbog mene otišli na tuširanje i sada nisu spremni za nastavak. Kao da je to dirnulo sudiju, koji je rekao: "U redu, reci im da se igra sutra od 15 časova." Ćutao sam o ovome 20 godina.

Na kraju, Italijani su se poslužili još jednim trikom - promenili su poslednjeg izvođača penala, umesto Ćepelinija, šutirao je Rajkard. Cvetković na to kaže da je Rajkard nebitan u priči.

- Mi, pre svega, ne znamo njihov raspored izvođača penala, to samo sudija zna. Da li su se poslužili trikom ili ne, ne znam. Uostalom, Rajkard i nije bitan, oni su prošli zahvaljujući toj magli. I još da dodam, sudija je možda i više nama išao u korist jer nije priznao autogol Maze Vasilijevića - zaključio je Cvetković.

Frank Rajkard

Taveđa: Pušio sam da pojačam maglu

Tadašnjem sportskom direktoru Milana Paolu Taveđi je posebno bilo smešno što je, nervozan zbog zaostatka, palio cigaretu jednu za drugom tokom prekida.

- Navijao sam za maglu da bude što gušća! Verovatno sam pušio da bih pomogao magli da bude gušća, ha-ha... Ušao sam do naše svlačionice, igrači su mislili da je meč prekinut, a ne suspendovan. Nisu me razumeli - rekao je Italijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading