"Stigao sam u Romu kao pojačanje, a onda shvatio da ništa ne znam o fudbalu"

Autor:

Sport

14.04.2020

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hektor Moreno stigao je u Romu pre tri godine iz PSV-a i očekivalo se da će biti jedan od ključnih igrača u odbrani. Međutim, Rim je napustio nakon samo sedam meseci i 300 odigranih minuta i otišao u Real Sosijedad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Rome

U Romi, koja ga je platila šest miliona evra, nije uspeo da izbaci Fazija i Manolasa iz prve postave, a čak nije bio ni prva odbrambena opcija sa klupe jer je prednost kod trenera Di Frančeska imao Hesus.

Sada je 32-godišnji Meksikanac otkrio da se dolaskom u Romu šokirao koliko malo zna o fudbalu.

 - Kada sam došao u Romu, shvatio sam da ne znam da igram odbranu. U svom prvom klubu Pumasu sa 15 godina nisam znao da igram defanzivu. U Romu sam otišao sa 29 godina i dalje nisam znao puno više o igri u odbrani. Nikad nisam toliko naučio kao tokom tih sedam meseci u Romi - rekao je kapiten meksičke reprezentacije. 

 - Objašnjavali su mi različite stvari na treninzima, a ja bih se zapitao: Da li je moguće da ni ovo nisam znao?! Do tada sam uvek imao trenere koji su više voleli napadački fudbal.

Pre Rome igrao je za AZ Alkmar, Espanjol i PSV, a iz Sosijedada je prošlog leta otišao u Katar. Za reprezentaciju Meksika za 12 godina odigrao je 104 utakmice i postigao četiri gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading