"Govorio je da sam jadan, za mene je bio Bog"

Autor:

Sport

14.04.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ibrahimović, Kruz, Adrijano, Krespo i Mario Baloteli. Tako je izgledalo napadačko oružje Intera 2009. godine. Baloteli je stigao kao veliki talenat i budućnost italijanskog fudbala, ali ta želja stručnjaka nije se ispunila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatan Ibrahimović

Napadač je 2007., kada je došao, imao svega 16 godine, bio je uzbuđen na prvom treningu, a onda ga je prizemljio Zlatan Ibrahimović.

- Kad sam imao 16 godina prvi put sam trenirao sa Interom. Bio sam opčinjen Ibrahimovićem, a kada bih se okrenuo iza mene su bili Adrijano i Kruz. Ti misliš da ćeš igrati ovde? Danas treniraš sa nama, a sutra si već bivši - rekao je Baloteli na Instagramu, gde mu je sagovornik bio bivši italijanski fudbaler Fabio Kanavaro.

I Baloteliju i Ibri menadžer je Mino Raiola.

- Uvek mi je govorio da sam jadan, ali rekao je Raioli da postoji jedan igrač koji je jači od njega. Ali mi je govorio da nastavim da se bavim fudbalom - rekao je Mario i nastavio sa opisivanjem kako je to igrati sa čudesnim Šveđaninom.

- Ne bi učinio ništa na terenu, a onda bi u jednom trenutku napravio čudo i postigao gol. Uvek sam ga gledao kao Boga, bio je impresivan. 

Impresivan je tada bio i Baloteli. Nažalost, ostaće upamćen samo kao prgavi dečko italijanskog fudbala zbog svog detinjastog ponašanja i problema sa disciplinom, tako da nije ispunio svoj potencijal. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mario Baloteli

U Interu se zadržao do 2010. godine, a njegovu epizodu najbolje je opisao Murinjo, koji ga je tada trenirao.

- Sećam se da smo jednom igrali protiv Rubin Kazana i bili u velikim problemima jer su svi napadači bili povređeni. Nisam mogao da računam na Samuela Etoa ni na Dijega Milita. Jedini kojeg sam imao bio je Mario. On je pred kraj poluvremena dobio žuti karton, pa kad su igrači došli u svlačionicu ja sam potrošio 14 od 15 minuta razgovarajući samo sa njim. Tada sam mu rekao: Mario, ja znam da te ne mogu promeniti, ali slušaj. Nemamo napadača na klupi, zato igraj bez prekršaja, nemoj uopšte da diraš protivničke igrače i igraj samo s loptom.

Epilog svega? Pa Baloteli je već u 46. minutu dobio drugi žuti karton, odnosno crveni. 

Sa Interom je osvojio trostruku krunu 2010. godine, ali iste te sezone potrudio se da to bude njegov kraj u Interu. Navijači su negodovali zbog njegove loše igre u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Barselone, a on je odgovorio tako što je bacio dres na travu. To je naljutilo navijače, ali i čelnike kluba i označilo njegov odlazak iz kluba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading